Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для чого потрібен робочий проєкт землеустрою щодо рекультивації полігону

Суб’єкти господарювання у сфері управління відходами, які мають намір або здійснюють операції захоронення чи переробки відходів, повинні отримати відповідні дозволи, відповідно до Закону України «Про управління відходами» та згідно з Порядком видачі, відмови, анулювання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів затвердженим постановою КМУ від 19 грудня 2023 року №1328.

Дозвіл видається суб’єкту господарювання після отримання висновку з оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”, яким визначено допустимість провадження планованої діяльності та екологічні умови її провадження, за умови, що діяльність, оцінена зазначеним висновком, не зазнала розширень та змін, передбачених пунктом 22 частини другої та пунктом 14 частини третьої статті 3 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”.

Серед інших документів, які необхідно подати для отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів є Робочий проєкт землеустрою щодо рекультивації порушених земель. Інформація з цього проєкту подається у Додатку 13 разом з іншими документами до Заяви про отримання дозволу. Копія Проєкту землеустрою щодо рекультивації порушених земель також додається до Заяви.

Правила розроблення робочих проєктів землеустрою затверджені постановою КМУ від 2 лютого 2022 року №86. У них встановлюється комплекс якісних і кількісних показників, параметрів, що регламентують розроблення робочих проєктів землеустрою з урахуванням екологічних, економічних, соціальних, природно-кліматичних та інших умов.

Метою розроблення робочих проєктів землеустрою щодо рекультивації порушених земель є визначення основних проєктних рішень, виконання яких забезпечує ефективне використання рекультивованих ділянок, встановлення обсягів, технології та черговості виробництва відновлювальних робіт, визначення кошторисної вартості рекультивації.

Рекультивація порушених земель передбачає комплекс робіт, спрямованих на відновлення продуктивності та екологічної цінності порушених земель, а також поліпшення стану навколишнього природного середовища. Рекультивація порушених земель здійснюється за технічним і біологічним етапами.

Розрізняють такі напрями рекультивації земель: сільськогосподарський, лісогосподарський, рибогосподарський, водогосподарський, рекреаційний, санітарно-гігієнічний, будівельний і природоохоронний.

На основі багаторічного досвіду та фаховості підготовки і подання пакетів документів для отримання дозвільних документів, експерти Компанії «Центр ЛТД» допоможуть підготувати всю документацію для отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів, в тому числі, розроблять робочий проєкт землеустрою щодо рекультивації порушених земель.

Компанія «Центр ЛТД» є найбільшою в Україні консалтинговою компанією у сфері екології, охорони праці та проєктування з 13-річним успішним досвідом роботи.

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті center-ltd.com.ua. За фаховою консультацією телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32 або надсилати запитання на електронну пошту [email protected]

Щоб не пропустити жодної актуальної новини, підписуйтесь також на телеграм канал  https://t.me/EnvRespBusiness 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ