Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для дітей-сиріт на Львівщині придбають ще 8 помешкань

На Львівщині ще сім громад закуплять 8 помешкань для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Про це інформує ЛОР.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

На цю мету громади скерують майже 3,1 млн грн. Ще 2,8 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість об’єктів – 5,9 млн грн. 

Про це повідомив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод за підсумками засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області. 

Комісія погодила пропозиції про придбання житла Глинянської (чотирикімнатний житловий будинок та земельна ділянка), Стрийської (дві однокімнатні квартири), Сколівської (однокімнатна квартира), Ходорівської (двокімнатний житловий будинок та земельна ділянка) міських рад, Давидівської сільської ради (двокімнатна квартира) та Боринської (однокімнатна квартира), Великолюбінської (однокімнатна квартира) селищних рад.

Раніше члени комісії взяли до уваги всі ці об’єкти, щоб особисто їх відвідати і оцінити стан будівель.

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОВА Володимира Лиса, у межах обласної програми на розв'язання житлових проблем потребуючих дітей в обласному бюджеті на 2023 рік було передбачено 9 млн грн.

«Розподілені сьогодні кошти на придбання житла є останніми із загальної суми 9 млн грн.

Однак громади, які мають у своєму бюджеті гроші для співфінансування житла для сиріт і осіб з їх числа, а також хочуть його придбати ще до кінця року, повинні подати заявку в Львівську ОВА до 15 жовтня. Адже існує ймовірність дофінансування Програми.

Нагадаю, що Львівщина – перша область в Україні, яка навіть під час війни реалізує таку соціальну обласну програму», - поінформував Володимир Лис.

Загалом цьогоріч з врахуванням сьогоднішніх об’єктів вже буде закуплено 21 квартиру та 3 будинки для 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ