Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для школярів Дрогобицької громади провели відкриті уроки на Алеї пам’яті

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/3
Вчора у Дрогобицькій громаді відзначили День захисників та захисниць України – символічне свято, яке нагадує про подвиг всіх Героїв України, які в різні періоди нашої історії виборювали свободу та незалежність, а сьогодні – бережуть суверенітет та територіальну цілісність країни від ворога. Про це повідомляють у ДМР.

З нагоди відзначення Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України, у Дрогобичі провели низку пам’ятних заходів, віче на Алеї пам’яті та поклали лампадки до могил полеглих Героїв.

Сьогодні відзначають День захисників та захисниць України

Після загальноміської хвилини мовчання на Алеї пам’яті у парку Степана Бандери розпочались відкриті уроки історії для школярів закладів загальної середньої освіти, які тривали до 14:00.

Відділ освіти ініціював проведення уроків пам’яті, з метою кращого ознайомлення школярів з історією України та героїчною боротьбою українського народу за свою свободу. Учні мали змогу відвідали пам’ятне місце – Алею пам’яті, де вшановано подвиг сучасних Героїв – вихідців Дрогобицької громади, які захищали рідну землю від ворога ціною власного життя.

У закладах загальної середньої освіти громади провели уроки пам’яті, з залученням істориків, діючих військовослужбовців чи ветеранів війни. На Алеї пам’яті провели відкриті уроки для школярів Ліцею №1 імені Івана Франка, Ліцею №16 імені Юрія Дрогобича, Наукового ліцею імені Богдана Лепкого, Гімназії №9 та Гімназії №17.

Після уроку на Алеї учні Ліцею №1 відвідали Поле Скорботи, а учні Гімназії №17 – кладовище по вулиці Пилипа Орлика, де поклали лампадки до могил полеглих захисників України.

Під час пам’ятного віче на Алеї пам’яті відбулась загальноміська молитва та освячення ще 16 портретів полеглих Героїв. До заходу були залучені учні 1-го та 7-го класів з посиленим національно-патріотичним вихованням Гімназії №5 імені Героя України, генерала Сергія Кульчицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ