Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Для своїх": мешканців Львова повертали до культурного життя

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/6
Як інформує 2 червня прес-службі ЛМР, цими вихідними у Львові відбулась екскурсійна акція "Для своїх", мета якої була повернути мешканців міста в культурне життя. Акція набрала такого резонансу, що її відвідало близько 500 львів'ян.

"Наша мета — активізувати мешканців більше пізнати Львів, замовляти екскурсії рідним містом та насолоджуватись їх історіями. Гіди підготували унікальні програми, музеї радо відрили „двері“ для відвідувачів, а ресторатори запропонували найкращу каву. Ми надихнулись і готові створювали для львів'ян ще більше нових і цікавих проектів", — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

"Екскурсії були максимально різноманітні. Для гідів це був цікавий досвід, вони підготувались і придумали щось нове для себе, адже навіть ті, хто здебільшого працює з іноземцями, перелаштувались на місцевих жителів. Всі гіди набрали хоча б одну групу, а деякі - навіть 5 груп. Цікаво, що знакові гіди набрали менше екскурсантів, ніж менш відомі. Окремо слід відмітити, що між гідами не було конкуренції і вони промоціювали не лише свої екскурсії, а й екскурсії колег і акцію загалом.

Серед музеїв найбільшу популярність мав музей "Личаківський цвинтар". Це можна пояснити і тим, що гіди пропонували там свої екскурсії.

Кав’ярня була останнім кроком і не так багато людей дійшли до нього. Це може пояснюватись погодними умовами і відсутністю можливості грітись всередині приміщення. Проте, це також показує, що екскурсії можуть бути самодостатнім продуктом для львів'ян.

Щодо львів'ян, які стали учасниками акції, то вони поділились враженнями, що відкрити для себе рідне місто по-новому. На початку екскурсії деякі львів'яни були впевнені, що знають місто краще за гіда, але до кінця екскурсії зацікавлювались фактами і змінювали свою думку", — повідомили в управлінні туризму ЛМР.

Коли у Жовкві запрацює Державний історико-архітектурний заповідник?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ