Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для українських школярів створили платформу ПОВІР

Скоро тут почнуть навчатися вже 2 тисячі учнів
фото Михайла Федорова

В Україні запустили освітню платформу ПОВІР, яка допомагатиме у розвитку хард- і софт-скілів у школярів.

Про це у телеграмі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Через ковід та повномасштабну війну Україна зазнає освітніх втрат. Велика кількість дітей перейшла на онлайн чи змішане навчання. Це відображається на динаміці й досягненнях наших учнів та учениць у різних сферах. Українські учні відстають від однолітків з інших країн на від 1,5 до 2,5 років навчання. Про це свідчать дані останнього дослідження PISA.

Громадська організація EdCamp Ukraine презентувала вибрані результати України в дослідженні соціально-емоційних навичок (ДоСЕН) про те, наскільки розвинені софт-скіли в українських учениць і учнів. Це про комунікабельність, стресостійкість, допитливість, емоційний інтелект. Без розвитку цих навичок неможливо реалізуватися в майбутньому, створювати власні проєкти чи запускати бізнеси. 

Подолання освітніх втрат, розвиток софт- і хард-скілів — це той виклик, який треба долати вже зараз. Не чекаючи закінчення війни. Саме тому команда EdCamp Ukraine спільно з профільними державними інституціями презентувала національну платформу ПОВІР. Це готовий зручний інструмент для покращення знань з української, англійської, математики, а також розвитку софт-скілів. Скоро тут почнуть навчатися вже 2 тисячі учнів. Далі — масштабування проєкту.

«Також наша ціль на найближчий рік — забезпечити максимальній кількості дітей можливість безпечно навчатися в очному форматі. Ключова умова для повернення — укриття. Уряд уже розподіляє кошти державної субвенції та скоро розпочнеться ремонт і побудова укриттів», - зазначив Федоров.

Цього року запустимо освітній застосунок Мрія, який повністю змінить підхід до навчання, допоможе будувати індивідуальні освітні траєкторії й досягати успіху.

Разом з МОН продовжуємо впроваджувати зміни в освіті, ініційовані Президентом Володимиром Зеленським — від садочків до університетів. Дякую освітянам, громадськості, які разом з нами трансформують освіту, створюють класні ініціативи та роблять все для того, щоб виховувати майбутнє покоління.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ