Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для вивільнених працівників психіатричної лікарні "Заклад" скеровано 7,4 млн грн

Згідно з відповідним розпорядженням Львівської облдержадміністрації, 7,4 млн грн скерують на виплату заробітної плати у зв’язку з вивільненням працівникам Львівської обласної психіатричної лікарні "Заклад". Про це повідомили 3 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, керівництво облдержадміністрації спільно з департаментом охорони здоров’я та департаментом фінансів доклали зусиль для мобілізації необхідного фінансового ресурсу на виплату заборгованості по заробітній платі працівникам "Закладу", що виникла  у процесі реорганізації лікарні.

Реорганізація "Закладу" передбачає вивільнення 120-ти і переведення 163-х працівників на роботу до Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. Національна служба здоров’я України надає кошти певному закладу охорони здоров’я відповідно до кількості пацієнтів, яку заклад обслуговує. Чим більше пацієнтів – тим більше коштів. В результаті проведеного аналізу роботи психіатричної лікарні у місті Заклад, обласні депутати задля ефективного використання бюджетних коштів та оптимізації надання психіатричної допомоги, прийняли рішення про приєднання лікарні Закладу до обласної клінічної психіатричної лікарні, що розташована у Львові.

На даний час у "Закладі" працює ліквідаційна комісія, на основі розрахунків якої може бути здійснена виплата розрахункових коштів працівникам.

"Розрахунки ліквідаційної комісії ми отримали в середині липня.

Облдержадміністрація завжди оперативно реагує на проблематику, пов’язану насамперед з виплатою зарплат, з проведенням «захищених» статей видатків обласного бюджету. Ситуація із "Закладом" - черговий тому приклад. В процесі реорганізації лікарні змінюється роботодавець, у зв’язку з чим виникла необхідність дофінансувати обласний заклад охорони здоров’я.

Керівництво адміністрації і надалі вживатиме всіх заходів, аби кожен працівник бюджетної сфери у Львівській області вчасно отримував заробітну плату. Проте, наголошуємо, що всі дотичні структури, які беруть участь у реорганізації, голови ліквідаційних комісій, повинні у встановлені строки подавати свої висновки та рішення, що буде основою для вчасного реагування обласної влади", - зазначив Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ