Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Днями вийде друком перше число відновленого журналу «КІНО-КОЛО»

Днями вийде друком перше число відновленого часопису екранних мистецтв «КІНО-КОЛО».
Фото: «КІНО-КОЛО»
Фото: «КІНО-КОЛО»
Фото: «КІНО-КОЛО»

Про це повідомили на сайті KIНO-KOЛО.

«Професійне друковане видання — свідчення зрілості мистецької галузі. Це мотивує нас як видавців до розвитку профільних мистецьких часописів, яких на сьогодні вже три! «Медіахолдинг мистецької періодики» – проєкт Видавничого дому «Антиквар» – спирається на 18-річний досвід видання журналу про мистецтво і колекціонування  «Антиквар» та щойно відновленого «Українського театру» — журналу про театральний процес у країні та світі», – пише директорка видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман у колонці для «КІНО-КОЛА».  

За її словами, робота над випуском тривала майже три роки. 

«Це назва кіноповісти Олександра Довженка. Таке нехитре, але болісне гасло має й це число відновлюваного на папері часопису «КІНО-КОЛО». Осмислюємо й висловлюємося про російсько-українську війну, котра триває століттями у тих чи тих формах», – пише у колонці головний редактор журналу Володимир Войтенко.

Він зазначає, що на обкладинці «КІНО-КОЛА» – плакат братів Стенберґів. На ньому Амвросій Бучма у довженковому «Арсеналі» в ролі німецького воїна Першої світової, вражений німецькою ж хімічною атакою. 

Цей кінообраз, додає Войтенко, «є ніби видивом скривавленої та зболеної Вкраїни. Війна на ґрунті світогляду й культур. На полі кінематографічному не останньою чергою».

Нагадаємо, часопис екранних мистецтв «КІНО-КОЛО» був першим і єдиним у незалежній Україні виданням про українське й світове кіно. Він виходив протягом 1997 – 2008 років. 

Відновлений журнал, що скоро побачить світ, містить більше як двадцять публікацій, які викладені у рубриках Розмовне коло, Тематичне коло, Історичне коло, Критичне коло та Коло майбутнього. Їх авторами стали Володимир Войтенко, Сергій Тримбач, Ірина Цілик, Сергій Буковський, Дмитро Десятерик, Володимир Тихий, Вадим Скуратівський, Андрій Кокотюха, Денис Іванов, Дмитро Томашпольський та інші.  

«Ми продовжимо писати про українське кіно, говорити про кінематограф із його творцями, дискутувати про кіно й кінопроцеси, критикувати, аналізувати й закохувати в нього публіку», – зазначають у виданні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ