Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

До 1 січня "Львівгаз" планує безплатно встановити 8 тисяч лічильників

ПАТ «Львівгаз» від 1 жовтня та до кінця року планує безплатно встановити газові лічильники близько 8 тис. споживачам у Львівській області та 6 900 - у Львові. В разі відмови користувача від встановлення лічильника йому з 1 січня буде припинено подачу газу. Відтак, є загроза, що через одного відмовника багатоповерхівки подача блакитного палива буде припинена цілому стояку. Про це сьогодні, 1 жовтня, на прес-конференції «Чому частина споживачів у 2016 році може залишатися без газопостачання?» розповів Володимир Король, перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз».

«Якщо мешканець відмовляється від такого лічильника, тоді складається акт, і на підставі цього акту цей споживач уже з 1 січня буде відключений від газу», – зазначив  Володимир Король.

За його словами, на складних об’єктах газовики  залучатимуть працівників ЖЕКу та районних адміністрацій.

«Просто треба йти до людей і вести з ними розмову. Часто трапляється, що людям нараховують більше кубометрів, аніж вони використали. Лише завдяки лічильнику ми можемо побачити справжні цифри», – розповів Роман Співак, голова Всеукраїнської асоціації з питань електрозбереження.

 Як стверджує Володимир Король, у половині випадків люди не хочуть встановлювати лічильники. Громадяни аргументують це тим, що або не мають часу, або це їм невигідно, або на кухні нові меблі. Також часто трапляються ситуація, коли  вже домовлено про дату і час встановлення лічильника, бригада приїжджає, а двері зачинені.

«Ми зможемо економити те, що можемо порахувати. Нам газу від Росії не треба буде, якщо ми його повністю облікуємо», – зазначив  Роман Співак.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ