Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До 6 років засудили суддю Булку, якого затримали на хабарі у більярдному клубі

6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна отримав суддя Господарського суду Івано-Франківської області Володимир Булка. Про це інформує Центр Протидії Корупції.
Фото: Центр Протидії Корупції

Під час оголошення вироку Булка заявив, що щиро кається за вчинене. "Буду жити з цим до кінця своїх днів. Кожен день жалкую за свій вчинок. Якби можна було повернути час назад, то ніколи б не вчинив такого ганебного вчинку", – заявив він.

За даними слідства, 5 тисяч євро хабаря суддя отримав за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство фірми.

Булку викрили ще у серпні 2018 року. Його затримали в більярдному клубі в Івано-Франківську після отримання частини хабаря у 3 тисячі євро.

У матеріалах слідчих дій є фраза судді, мовляв, що він винесе потрібну ухвалу за умови надання йому "5 пляшок шампанського". Суддю перепитали: "5 – це в євро чи доларах?".

Булка заявив на допиті, що сприйняв питання як жарт. Втім, гроші взяв. Їх знайшли у лівій кишені штанів судді під час затримання. Під час обшуку у судді знайшли ще й 24 вироби з золота.

Одразу після викриття суддя подав заяву про відставку. І стара ВРП, як не дивно, відправила його на почесну пенсію з довічним грошовим утриманням.

Суддю після оголошення вироку взяли під варту. Вирок може бути оскаржений до апеляційної палати ВАКС протягом 30 днів. Якщо вирок набере законної сили, відставка і виплати будуть припинені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ