Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зобов’язав НАБУ знову відкрити справу щодо Садового

ВАКС зі скаргою звернувся громадянин щодо "бездіяльності" НАБУ
Садовий

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо міського голови Львова Андрія Садового.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Так, згідно з матеріалами справи, до ВАКС зі скаргою звернувся громадянин щодо "бездіяльності" НАБУ. За його словами, 26 червня він електронною поштою направив до НАБУ заяву про нібито кримінальні правопорушення, вчинені Садовим, однак там не відреагували.

У заяві з посиланням на статтю "Президентські амбіції Садового", опублікованій 31 травня у газеті "Вибір-правозахисник Львівщини", йшлося, що у 2015 році Львівська міська рада та ТзОВ "Сіті парк Львів" уклали договір оренди земельної ділянки площею 23,4 га для створення індустріального парку. Згодом цю ділянку орендар викупив за 52 млн грн. Як стверджує заявник, ціна продажу була заниженою, оскільки нормативна грошова оцінка такої ділянки становила 140 млн грн. Крім цього, чоловік наголосив, що земельна ділянка "ніколи не перебувала у комунальній власності міста Львова". Натомість із 2008 року між Львівською міськрадою та Рясне-Руською сільською радою триває спір щодо цієї землі.

Водночас представник НАБУ пояснив суду, що відомство вже проводило досудове розслідування фактів, викладених у статті, проте було ухвалено рішення закрити кримінальне провадження на підставі пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу ("Відсутність в діянні складу кримінального правопорушення").

"Скаргу на бездіяльність уповноваженої особи Національного антикорупційного бюро України щодо невнесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань - задовольнити частково. Зобов'язати уповноважену особу Національного антикорупційного бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою про кримінальне правопорушення від 25.06.2024 (вх. № 289/15837-01 від 26.06.2024)", - йдеться в судовій ухвалі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ