Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

До "Армії відновлення" залучили близько 14 тисяч безробітних

У межах проєкту "Армія відновлення" до виконання суспільно корисних робіт уже долучилися 13,9 тис. безробітних у 16 регіонах.

Фото ілюстративне: Укрінформ

Про це йдеться в статистиці Державної служби зайнятості.

Зазначається, що лідером серед регіонів є Полтавська область, де до відновлювальних робіт вдалось залучити майже 3,5 тис. осіб.

Також серед областей-лідерок: Донецька — 1 854 особи, Київська — 1 814 осіб, Харківська — 1 612 осіб та Сумська області — 1 408 осіб.

З безробітними укладають строкові трудові договори на період виконання зазначених робіт, оплата складає щонайменше 6700 грн і може дофінансовуватись з місцевих бюджетів чи коштом замовників таких робіт.

Учасників "Армії відновлення" в залежності від потреб конкретного регіону залучають до допомоги постраждалим внаслідок бойових дій, будівництва захисних споруд чи розбору завалів. Також вони можуть надавати послуги в Пунктах незламності, розвантажувати та фасувати гуманітарну допомогу, заготовляти дрова для військових та населення тощо. 

До слова, ряд запровадив проєкт "Армія відновлення" восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

За виконання робіт учасникам проєкту вже виплатили 83 мільйони гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ