Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До “Армії відновлення” залучили понад 10 тисяч безробітних

До виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни залучено понад 10 тисяч безробітних в 14 регіонах.
Фото ілюстративне: Укрінформ

Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна. 

“До “Армії відновлення” долучились вже понад 10 тисяч безробітних, які виконують суспільно корисні роботи з відбудови. Лідером серед регіонів є Полтавська область, де в таких роботах задіяно майже 3000 осіб. Кожен регіон може встановити різний перелік потрібних робіт — від плетіння маскувальних сіток, розбору завалів та відновлення споруд, пошкоджених внаслідок бойових дій, до розвантаження гуманітарної допомоги. Взяти участь в проєкті може кожен, але в першу чергу він спрямований на зареєстрованих безробітних, яким ми даємо можливість не просто стояти на обліку та отримувати допомогу з безробіття від держави, а долучитись до відбудови країни”, — розповіла Тетяна Бережна.

Вона також наголосила, що оплата, яку отримують люди за виконання суспільно корисних робіт — на сьогодні це 6700 грн — є вищою, ніж виплати по безробіттю. Серед регіонів лідерами проєкту є:

Полтавська область — залучено 2900 осіб;

Донецька область — 1500 осіб;

Київська область — 1400 осіб;

Сумська область — 1300 осіб.

За виконання суспільно корисних робіт в рамках проєкту “Армія відновлення” держава вже виплатила безробітним майже 63 млн грн, в тому числі з початку 2023 року — 39 млн грн.

Найчастіше людей залучають до будівництва захисних споруд цивільного захисту, укріплення дамб; розвантаження та фасування гуманітарної допомоги; надання соціальних послуг в Пунктах незламності; розбір завалів та відновлення житлових будинків і приміщень; облаштування та укріплення блокпостів, підвальних приміщень під укриття; плетіння маскувальних сіток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ