Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До дня Довкілля на Львівщині відбулась акція «Ліси захисників і захисниць України»

Сьогодні, 20 квітня, з нагоди Дня довкілля відбулась акція «Ліси захисників і захисниць України» в межах глобальної екоініціативи Greening of the Planet та Програми президента «Зелена країна», за підтримки Державного підприємства «Ліси України».
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють в ЛОДА. 

Головна ініціаторка акції Ганна Крисюк, засновниця благодійного фонду «Озеленення України» та голова Міжнародного штабу допомоги українцям, у прямому ефірі модерувала телемарафон, який обʼєднав учасників акції з різних локацій України та світу.

Акція крім основної мети – озеленити планету, створена також для того, щоб вшанувати символічним висадженням дерев честь і памʼять воїнів, які віддають свої життя за Україну.

«Екологічні ініціативи та проєкти є не лише необхідними зусиллями у збереженні навколишнього середовища, але й становлять прояв нашої глибокої відповідальності перед природою та перед наступними поколіннями. Такі екоакції є вкрай важливими і наповнені певним символізмом. Адже так само як дерева черпають свою енергію з землі, так усі ми відчуваємо силу рідної землі, працюємо на ній та захищаємо її. Хай все вдається, хай наші захисники та захисниці будуть здорові і ми здобудемо перемогу та зможемо в мирній Україні насолоджуватись перебуванням у нових лісах», — заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

До висадження на центральній локації – у Старосільському лісництві філії «Львівське лісове господарство» долучились військові, громадські діячі, волонтери, представники влади, бізнесу та ЗМІ.

З 12:00 до 14:00 учасники висаджень із різних куточків України та світу доєднувались до телемарафону. Вони ділилися успіхами за кількістю висаджених дерев, підтримкою соціальних ініціатив на підтримку Збройних Сил України, а також передавали слова вітання всім озеленювачам.

«Дуже відрадно спостерігати, як щороку зростає число людей, які проявляють зацікавленість у збереженні довкілля. Це стосується не лише представників екологічних організацій, великих компаній і студентів, а також пересічних мешканців. Люди активно звертаються до нас із бажанням долучитися до акцій з висадки дерев. Слід визнати, що ця ініціатива набирає все більшої популярності. Хочеться вірити, що для людей це не лише модний тренд, а розуміння важливості лісу, довкілля та в цілому екологізації нашого способу життя. Тому ми завжди радо відгукуємося на такі ініціативи. Я, наприклад, особисто цього року вже п'ятий раз саджу ліс на різноманітних заходах. Це завжди приємно, це завжди море позитивних емоцій», — поділилась враженнями керівниця департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Начальник Карпатського лісового офісу Ігор Чебан розповів, що на Львівщині висадка відбулась на 14 локаціях, під час якої понад 250 озеленювачів висадили 39 тисяч саджанців дуба звичайного, модрини та ялини європейських. Загалом Карпатський лісовий офіс в межах Програми президента «Зелена країна» та з нагоди проведення акції «Ліси захисників та захисниць України» висадив 113 тисяч сіянців деревних порід на 42 локаціях. Всього доєдналось 757 учасників.

«Ініціатива спільної висадки дерев виникла у співпраці з керівником ДП «Ліси України» Юрієм Болоховцем. Цей захід є не лише проявом національної та всесвітньої акції, але й важливим кроком у захисті нашого навколишнього середовища. Акцію «Ліси захисників і захисниць України» ми присвячуємо нашим Героям. Кожне дерево, яке ми посадимо сьогодні, стане символом життя і непохитної стійкості нашого народу символом мужності та надії на краще майбутнє для всіх нас. Ця історія свідчить про те, як спільні зусилля можуть призвести до висадки мільйонів дерев, збагачуючи нашу природу та віддячуючи захисникам нашої країни», — зазначила Ганна Крисюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ