Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До Дня вишиванки у Пороховій Вежі відбудеться відкриття двох виставок

До Дня вишиванки, 11 травня о 15:00 у Пороховій Вежі відбудеться відкриття двох виставок. Про це повідомляє Львівська ОВА.

У межах цієї події глядачам представлять дві виставки: 

  • Виставка «Вишивана Україна» – в одній експозиції зібрані вишиванки всіх регіонів України разом з АР Крим.

  • Виставка «Скриня» – це початок приватного музею вишиванок SVARGA, який вже зараз налічує 12 старовинних взірців сорочок-буденок, адаптованих до сорочок сучасного крою та повсякденного носіння.

Експозиція триватиме з 11 по 26 травня.

Вхід на події вільний.

«Вишиванка завжди була особливою для українців! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високий символізм і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг, символ благополуччя і любові. Одягаючи вишиту сорочку, кожен з нас демонструє не тільки її красу й унікальність, але й засвідчує свою приналежність до своєї нації.

Сьогодні ця унікальна річ уже не ховається в скринях, а займає важливе місце в гардеробі кожного українця. Для когось це елемент краси, а для когось – спадок від прабабусь. І немає значення чи це сорочка, чи крайка, чи кептарик чи старовинний дукач – бо це все є традиція, наше минуле, наш генетичний код.

Особливістю цієї виставки є розмай повсякденних вишиванок, зібраних з різних регіонів та майстерно відтворених  в сучасних виробах. Запрошуємо охочих відвідати виставку та пригледіти для себе красиву річ, яка зможе прикрасити звичайний день та нагадуватиме про тяглість поколінь» – коментує директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОВА Ірина Гаврилюк.

Розклад заходів:

  • 11 травня (відкриття) 

– 15:00 - кураторська екскурсія від засновниці бренду Наталії Яриш та презентація нових проєтів бренду SVARGA (3-й поверх)

–17:00 - майстерклас з традиційного танцю та співу від гурту «Дриґ» (тераса Порохової Вежі)

  • 16 травня (День вишиванки)

– 16:00 - лекція про трансформацію вишиванок від Уляни Явни

– 17:30 - майстерклас зі співу від Соломії Чубай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ