Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця року в усіх поїздах «Інтерсіті» буде доступний WI-FI від «Starlink»

Укрзалізниця завершила тестування системи Старлінк на маршрутах поїздів Інтерсіті. Минулого тижня голова правління Укрзалізниці Олександр Камишин та віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров протестували, як працює інтернет на Старлінках у польових умовах.

"Далі ми плануємо розпочати процес встановлення обладнання й орієнтуємось на те, щоб до кінця року інтернет через Старлінк став доступним для пасажирів усіх поїздів Інтерсіті+. Результати, які були зафіксовані під час нашої розмови з віцепремʼєр-міністром Михайлом Федоровим насправді дуже круті", — зазначив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін.

Під час подорожі за маршрутом Київ — Харків середня швидкість інтернету на порт становила 65,7 мбіт/с, а безперебійний доступ в інтернет вдалось забезпечити на 96,7% маршруту.

“У SpaceX стверджували, що Старлінки потрібно використовувати лише у фіксованому місці. Але разом з Укрзалізницею команда Мінцифри переконалася, що термінали працюють і під час руху. Тому зараз ще активніше впроваджуємо прогресивні ідеї та шукаємо нестандартні застосування Старлінків. Мінцифра вже передала Укрзалізниці 450 терміналів, а на початку лютого доставимо ще одну партію, щоб українці могли користуватися Wi-Fі під час поїздок. Це вкотре доводить, що Україна — найкраще місце для прогресивних технологічних рішень”, — зазначив Михайло Федоров.

Нещодавно Україна отримала нову, найбільшу партію Старлінків від Польщі. 8 тисяч терміналів відправили військовим, до "Пунктів незламності", на підтримку енергетичної та соціальної сфери. Частину з них — на потреби Укрзалізниці, зокрема і для підключення Wi-Fі у потягах, фортецях та "Пунктах незламності" на залізничних вокзалах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ