Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До ЛОВА завітав віцепрезидент Світового Конгресу Українців

До Львівської ОВА завітав віцепрезидент Світового Конгресу Українців, Голова українсько-бразильської центральної Репрезентації Віторію Соротюк. З керівництвом області пан віцепрезидент обговорив співпрацю в галузі медицини та економіки.
Фото - ЛОДА

Бразилія належить до країн із найбільшою українською діаспорою у світі, на рівні з Канадою. Йдеться про 500 тисяч осіб. З огляду на таку чисельність, представники Світового Конгресу Українців працюють над тим аби посилити співпрацю між двома країнами у різних напрямках.

Найбільше цікавить сфера культури, бізнесу та медицини.

«Між Львівською областю та Бразилією майже 11 тисяч кілометрів відстані. Але це не стане приводом не розвивати наші відносини. Маємо в планах організувати спільні благодійні культурні заходи, аби зібрати кошти для підтримки України. Хочемо залучити бізнес Бразилії до співпраці з українськими виробниками. Бразилія славиться високим рівнем медицини, тому ми готові підтримати колег з України в питанні медичного забезпечення та навчання спеціалістів», - повідомив Віторіо Соротюк.  

«Наше завдання – зробити усе можливе, аби інвестори, які через війну з острахом дивляться в бік України, зрозуміли, що навіть попри усе, тут є привабливі інвестиційні регіони. На Львівщині діє Офіс супроводу інвестора, який допомагає бізнесу на усіх етапах – від пошуку земельних ділянок до урочистого відкриття підприємства. Сподіваємось, підприємці Бразилії зацікавляться в інвестуванні саме на Львівщину. Більшість наших виробників через повномасштабну війну релокувались до нашої області, змінили свою діяльність, зокрема через логістику, тому ми точно маємо, що запропонувати потенційним інвесторам», - запевнив Андрій Годик.

Перший заступник також окреслив потенційну співпрацю в галузі медицини. Обласні заклади охорони здоров’я змінили вектор роботи на допомогу пораненим військовослужбовцям та цивільному населенню. Однак досі є потреба у кваліфікованих кадрах, які вміють працювати з бойовими травмами, в тому числі психічними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ