Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїде професор Університету Співдружності Вірджинії

З 26 лютого по 7 березня із волонтерською місією перебуватиме у Львові Почесний професор, завідувач кафедри педіатрії в Університеті Співдружності Вірджинії (США), головний лікар дитячої лікарні Річмонда, професор біомедичної інженерії, фізіології та біофізики Брюс Рубін.

Мета візиту – допомогти одужати українським дітям, дитинство яких проходить в часи повномасштабної війни в Україні, а саме консультування складних пацієнтів на клінічних базах кафедри педіатрії і неонатології ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

Окрім діагностично-лікувального процесу, також поділиться цінними профільними знаннями з лікарями, студентами медиками, аспірантами, викладачами університету в освітньо-науковому.

Двотижнева програма перебування американського професора передбачає спілкування з лікарями та пацієнтами в дитячих клініках Львова: ОХМАТДИТі та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. 

Брюс Рубін планує прочитати кілька лекцій для практикуючих лікарів, інтернів. 4 березня відбудеться зустріч з молодими науковцями у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького. Теми для обговорення:

  • Як опублікувати своє дослідження?
  • Доказова медицина та дизайн клінічних досліджень.
  • Рецензування: Дитяча пульмонологія за одну годину.
  • Співпраця, можливості для українських молодих вчених, стажування.

До організації візиту професора Брюса Рубіна до Львова долучився професор Арунас Валіуліс, президент Литовської респіраторної спілки, представник Європейської Академії педіатрії, давній друг українських педіатрів, активний учасник міжнародної співпраці між Вільнюським університетом (Литва) та Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького та компанія New Vivo. 

Власне, в межах співпраці між Вільнюським університетом і ЛНМУ ім. Данила Галицького, кафедрою педіатрії і неонатології ФПДО, за підтримки компанії New Vivo 5-6 березня відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Родзинки педіатрії та дитячої пульмонології від проф. Брюса Рубіна», до якої долучаться провідні українські фахівці. 

До участі в науково-практичній конференції, що відбуватиметься Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ обласного Центру дитячої медицини в режимах офлайн та онлайн запрошують  лікарів-педіатрів, дитячих пульмонологів, дитячих алергологів, лікарів загальної практики, лікарів-інтернів, науковців, студентів-медиків 5-6 курсів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ