Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїхав новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку

Сьогодні до Львова прибули новий керівник Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні та Молдові Арвід Тюркнер та заступниця голови представництва банку в Україні Ірина Кравченко.
Фото - ЛМР

Під час зустрічі з мером міста Андрієм Садовим та медиками обговорили критично важливі для міста проєкти у сфері медицини, екології та інфраструктури, повідомили в ЛМР. 

Спершу гостям продемонстрували, як працює перший в Україні Центр протезування та ортезування міжнародного рівня, який відкрили у Львові два місяці тому. Саме тут в рік фахівці зможуть виготовляти понад тисячу протезів, а також навчати майбутніх протезистів та проводити дослідження й розробки.

Опісля показали будівництво соціального житла для поранених, які проходять реабілітацію у центрі UNBROKEN, а також сам Центр реабілітації та всі його нові відділення, де щодня лікують та реабілітують сотні постраждалих військових та цивільних, зокрема й дітей.

«Наші лікарі працюють з найскладнішими пораненнями. Пацієнти, переважно, молодого віку, яких ми повинні вилікувати і поставити на ноги. Дехто переніс по 10 реконструктивних операцій, а дехто – по 30-40. Лише вдумайтесь в ці цифри. І всім цим людям потрібна тривала допомога. І ми повинні повернути їх до повноцінного життя – до родини, до роботи, до соціуму. Такої кількості людей з інвалідністю внаслідок війни зараз ви не побачите в жодній країні світу. Кожен день прибувають нові пацієнти і нам критично не вистачає місць для лікування. Тому шукаємо різні можливості», - наголосив керівник Першого медоб’єднання Львова Олег Самчук.

Андрій Садовий розповів про те, як вдалося забезпечити функціонування міста в умовах війни, та презентував екосистему UNBROKEN, де надають увесь комплекс найсучаснішої допомоги – від операцій, лікування і протезування, до повноцінної реабілітації. А також представив нові проєкти екосистеми, над якими працюють спільно з іноземними партнерами. Серед них, зокрема, інноваційний хірургічний центр, який проєктує всесвітньо відомий японський архітектор Шігеру Бан, а також Центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів росіян, будівництво якого повністю фінансує Уряд Фландрії. Центр, до слова, стане першим в Україні закладом, де комплексно помагатимуть людям, які пережили моральну травму.

«Дякую за ваш візит і підтримку наших проєктів. Екосистема UNBROKEN – це сьогодні справа мого життя. Бо це про найкращі і найсучасніші можливості для лікування і реабілітації наших військових і цивільних, які постраждали від російської агресії», - зазначив Андрій Садовий.

Очільник міжнародної фінансової інституції висловив підтримку Україні та запевнив, що готові й надалі працювати над спільними проєктами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ