Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До порту Одеси з візитом прибув корабель ВМС США

Сьогодні, 29 листопада, до порту Одеси з візитом прибув корабель ВМС США USS James E. Williams (DDG-95). Орієнтовно візит триватиме до 2 грудня, - прес-центр Командування ВМС ЗС України.

У Командуванні ВМС ЗС України надають важливого значення візиту американського корабля, і розцінюють його як продовження підтримки збоку ВМС США.

- Українські ВМС активно співпрацюють з ВМС США в питаннях реформування і підготовки особового складу, ми вдячні нашим американським колегам за допомогу, - зазначив перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Андрій Тарасов. - Значення постійних контактів флотів двох країн важко переоцінити на етапі відновлення спроможностей національного флоту після його передислокації на материкову частину України у 2014 році внаслідок анексії Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Ми вважаємо дуже ефективною нашу співпрацю в рамках проведення навчання серії «Сі Бриз», яке сприяє зміцненню стабільності і безпеки у регіоні Чорного моря, - додав контр-адмірал Андрій Тарасов.

Перший заступник командувача ВМС ЗС України також відзначив, що протягом останнього року відбулося близько десяти візитів кораблів ВМС США та кораблів флотів країн-партнерів до порту Одеси, що, за його словами, є беззаперечним свідченням підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ