Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Добронравова зі «Сватів» офіційно внесли до «чорного списку» Мінкульту

Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» - Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці. Про це стало відомо із оновленого Переліку на сайті Міністерства культури України.

На сайті зазначається, що Добронравов Федір Вікторовичвнесений  до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, 28 листопада.

Перелік складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Список таких осіб надає Мінкульту Служба безпеки України на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України».

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» внесено зміни до Закону «Про кінематографію», яким передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Раніше голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнкозаявив, що творці «Сватів» апріорі мають бути готові до того, що через антиукраїнські заяви виконавця однієї з головний ролей – російського актора Федора Добронравова і відвідування ним Криму серіал може бути заборонений в Україні.

Як повідомляв «Детектор медіа», СБУ заборонила Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Наразі, як повідомив заступник голови Держкіно Сергій Неретін, відомство відреагує на заборону в'їзду Службою безпеки України акторові українського серіалу «Свати» Федору Добронравову, тільки-но одержить відповідні документи від Міністерства культури.

Художній керівник Студії «Квартал 95» Володмир Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав боротися з кумівством, а не із «Сватами».

«Детектор медіа»
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ