Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Додому повертаються 900 морпіхів після піврічної десантної підготовки у Великобританії

Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
Фото - Генштаб
1/6
Близько 900 українських морських піхотинців повертаються додому після піврічних десантних тренувань у британських спецпризначенців у межах програми Interflex.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Під час підготовки британські військові навчали українських солдатів виконувати десантні операції та висадку на суходіл з використанням надувних човнів.

Курс, який пройшли близько 900 українських морпіхів, включав тренування з використання протитанкових комплексів NLAW, переносних ЗРК Stinger, мінометів і безпілотників для розвідки, а також знищення перешкод, наприклад, «зубів дракона» за допомогою вибухівки.

Це перша програма десантної підготовки, яку Велика Британія проводить для України. Її кульмінацією стало планування та проведення рейдових операцій українськими морськими піхотинцями вдень і вночі.

У Генштабі розповіли, що в минулому українські курсанти мали різні професії: багато були цивільними і прийшли добровольцями, не маючи попереднього військового досвіду, а інші — перейшли з інших підрозділів ЗСУ. Деякі вже брали участь у бойових діях на передовій.

Кожна група проходила сувору п’ятитижневу програму, яка розвивала індивідуальні навички перебування та виживання у польових умовах, першої медичної допомоги, ближнього бою, фізичної підготовки та планування дій підрозділу за наближеними до реальних сценаріями.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес наголосив, що програма підготовки, яку провели елітні британські спецпризначенці, допоможе Україні розбудувати власну морську піхоту та розширити можливості дій на воді.

А загалом з початку 2022 року у Великій Британії вже пройшли підготовку понад 20 тисяч новобранців ЗСУ. Їх навчали основним військовим навичкам, включно з техніками бою в окопах та місті, лідерським навичкам та медичній підготовці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ