Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дохідна частина лісогосподарських підприємств зросла на 25 млн грн

Як повідомили у прес-службі ЛОР, дохідна частина лісогосподарських підприємств зросла на 25 млн грн

Поряд із забезпеченням сталого та невиснажливого ведення лісового господарства, одним з найважливіших завдань комунальних лісогосподарських підприємств області є забезпечення росту економічних показників. Дану тенденцію вдається зберігати, використовуючи сучасні підходи у плануванні та управлінні лісокористуванням. На цьому наголошує генеральний директор обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства "Галсільліс" Володимир Мельник.

"Так, незважаючи на зниження об’ємів лісозаготівель, у 2018 році спостерігалася тенденція до зростання економічних показників та дохідної частини комунальних лісогосподарських підприємств області. Загалом, упродовж 2018 року дочірні лісогосподарські підприємства реалізували 156,37 тис. м3 деревини у круглому вигляді. При цьому отриманий від реалізації лісопродукції дохід перевищив 157,5 млн грн.

Зважаючи на середню зміну запасу деревостанів (3,7 м3/га), підприємства ОКС ЛГП "Галсільліс" використовують не більше 29% щорічного приросту деревини, що забезпечує резерв для росту економічних показників. Таким чином, забезпечуючи стабільне лісокористування, було досягнуто збільшення дохідної частини, у порівнянні з 2017 роком, на суму понад 24,9 млн грн. Відповідно зростають обсяги наповнення бюджетів усіх рівнів та ріст середньої заробітної плати працівників лісової галузі", - розповів Володимир Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ