Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

Доку Умаров взяв на себе відповідальність за теракт у Домодєдово

Лідер північнокавказьких бойовиків, глава самопроголошеного Емірату Кавказ Доку Умаров заявив, що вибух у московському аеропорту Домодєдово було влаштовано його соратниками і за його наказом.

У своєму зверненні, розміщеному на сайті KavkazCenter.com, який регулярно публікує аудіо-та відеозаписи північнокавказьких польових командирів, Умаров наголосив, що подібні операції будуть проводитися і надалі.

За його словами, це була відповідна операція на злочини Росії на Кавказі.

Лідер бойовиків також заявив, що муджахеди прагнуть зробити Кавказ вільним та ісламським. Він закликав Росію одуматися і залишити Кавказ.

Відеозапис звернення лідера бойовиків з'явився через два тижні після вибухів у Домодєдово. Досі багато експертів висловлювали здивування у зв'язку з тим, що ніхто так довго не брав на себе відповідальність за те, що трапилося.

Напередодні в інтернеті було розміщено відео, на якому Умаров разом з передбачуваним терористом-смертником пообіцяв Росії "рік крові і сліз".

Нагадаємо, теракт у Домодєдово здійснено 24 січня. Жертвами вибуху, потужність якого склала 5 кг в тротиловому еквіваленті, стали 36 людей, більш ніж 120 отримали поранення. Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що злочинців, які організували і скоїли теракт, має бути знайдено і віддано під суд, а в разі опору - знищено.

Минулого тижня глава ФСБ Олександр Бортніков підтвердив інформацію про те, що встановлено особу смертника, яким є 20-річний мешканець однієї з республік Північного Кавказу. При цьому ім'я терориста не було названо. За даними спецслужб, смертник перебував під дією сильнодіючих наркотичних і психотропних речовин, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ