Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Долар впаде нижче 24 гривень: прогнози експерта

Ситуація на валютному ринку України залишиться сприятливою в найближчі місяці.

Ситуація на валютному ринку України залишиться сприятливою в найближчі місяці, і ціна на долар може опуститися нижче позначки в 24 гривні вже наступного тижня. Таку думку УНІАН висловив заступник голови правління Сітібанку Владислав Сочинський. 

«Гривня і сьогодні продовжує зміцнюватися. Моя думка, що цей тренд продовжиться. До тих пір, поки у нас буде вивозитися кукурудза», - сказав Сочинський.

За його словами, експорт кукурудзи та отримання відповідної виручки можуть тривати до січня. Також експерт припустив, що наступного тижня ціна за американський долар може опуститися нижче позначки в 24 гривні.

Сочинський попередньо позитивно оцінив заяву МВФ за підсумками місії: «Вони продовжують переговори. Це абсолютно нормально», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, українська гривня згідно з офіційним курсом Національного банку України на п'ятницю, 27 вересня, ослабла до долара США на 7 копійок – до 24,19 грн/дол. на тлі повідомлень в ЗМІ про те, що українській владі не вдалося досягти домовленості з представниками місії Міжнародного валютного фонду щодо нової програми. Як свідчать дані на сайті НБУ, значення курсу вперше не оновило чотирирічний максимум, як це відбувалося щодня протягом останніх двох тижнів.

Додамо, що Гривня на фоні чуток про провал переговорів з МВФ призупинила рекордне зміцнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ