Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Доленосна ДТП: поліція затримала лідера однієї з найбільших банд в Україні

Поліцейські затримали лідера та кілера однієї з найбільших злочинних організацій в Україні. До цієї організації входило близько 30 членів. Сьогодні, 28 липня, суд на Житомирщині обиратиме для підозрюваних міру запобіжного заходу. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України з посиланням на першого заступника Голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна.

“Сьогодні поліція затримала 44-річного організатора вказаного злочинного угруповання. За наявною у правоохоронців інформацією, чоловік їхав до Житомира на підтримку затриманому поплічнику. Проте дорогою він не впорався з керуванням автомобілем і потрапив у дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі Київ-Чоп. Під час огляду місця події в автомобілі вилучено пістолет із глушником, великі суми грошей у гривнях та іноземній валюті, а також наркотичні засоби», - підкреслив Аброськін. 

В повідомленні зазначається, що підозрюваних уже затримували 22 липня.

Цього дня  на Житомирщині невідомі особи обстріляли автомобіль, що рухався автодорогою. У результаті вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

“У результаті проведеного  комплексу заходів менш ніж за добу розшуківці кримінальної поліції вийшли на підозрюваних. Було встановлено, що вони є мешканцями Дніпропетровської області. На момент затримання один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополя – проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району. За наявною інформацією, він виконував роль кілера в угрупованні”, -  йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в орендованому житлі поліцейські вилучили автомат Калашникова з глушником та пістолет з набоями. Крім того, вилучено дві тротилові шашки, механічні детонатори та дві упаковки пластиду. Також вилучено інші речові докази, зокрема «чорну бухгалтерію» щодо операцій з наркотичними засобами.

Затриманому молодикові слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. На цій підставі правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про взяття затриманого під варту.

Ухвалою суду затриманому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. Відтак 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. Сьогодні, 28 липня, в одному із судів Житомирської області вирішуватиметься питання щодо обрання запобіжного заходу стосовно затриманого.

«Ми розраховуємо на рішення суду, яке відповідатиме тяжкості злочинів, учинених членами цієї злочинної організації», – підкреслив Аброськін.

Він також уточнив, що  затримані є членами однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. 

«Члени організації займаються поставкою та реалізацією наркотичних засобів на території держави», – зазначив Аброськін, додавши, що вони  мали корумповані зв’язки у правоохоронних органах, зокрема – в судах. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ