Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

«Домівку врятованих тварин» відкриють на Червоноградщині: ключове за добу

Про це та інші головні новини з життя Львівської області розповів очільник ЛОВА Максим Козицький у своєму зверненні п'ятого квітня.
Фото ілюстративне: Фотографії Старого Львова

— Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 4 квітня о 12:40. Була загроза ракетного удару з білорусі. Небезпека не справдилась. На Львівщині спокійно.

— Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у Львівську область приїхали ще 42 людини.

— До Перемишля з нашої області потягами вирушили 1278 осіб.

— Один з батальйонів 103 окремої бригади ТрО ЗСУ отримав БТР від громад Яворівського району. Для того, щоб придбати броньовик, об'єднались усі – церковні громади УГКЦ, ПЦУ та РКЦ, керівництво та працівники Яворівської РВА, керівники громад та старости, підприємці району, заклади культури та творчі колективи, юні й дорослі колядники, друзі з Польщі.

Вдалось зібрати 2,9 млн гривень. На купівлю БТР SKOT OT-64 R-2M витратили 2 млн гривень. За кошти, які залишились, придбають ще один БТР або кілька автомобілів – залежно від потреб захисників. Вдячність за організацію такого масштабного збору БФ «Яворівщина» й кожному, хто долучився до важливої справи.

— Дрогобицькі рятувальники отримали мікроавтобус для розмінування. Це потрібна техніка, адже фахівці Другого спеціального центру швидкого реагування ДСНС з Дрогобиччини упродовж повномасштабного російського вторгнення вже неодноразово брали участь у розмінуванні територій. Повнопривідний мікроавтобус для них передали начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк та представники БФ «КОЛО».

— Пожежна частина у Жовкві отримала професійне аварійно-рятувальне обладнання на 785 тисяч гривень – різак, розтискач, телескопічний домкрат, а також зарядні пристрої та акумулятори до них. Допомогу передали в межах проєкту USAID «HOVERLA».

— Львівський фаховий коледж спорту визнали найкращим в Україні.

— Заклади освіти Самбірщини отримали 100 наборів з канцелярським приладдям «Школа в коробці» та 1000 контейнерів для школярів від ЮНІСЕФ.

— «Домівка врятованих тварин» у Львові розширюється. Прихисток для тварин відкриють на території Добровірської громади у с.Тичок Червоноградського району. Уже звели тимчасові вольєри, де знаходиться майже 70 тварин, паралельно ведуться будівельні роботи для розташування ветлікарні, карантинних приміщень та інших господарських кімнат.

— Українська делегація з Розвадова, що на Стрийщині, відвідала польську гміну Богухвала. Наші майстрині провели майстер-класи з писанкарства та виготовлення букетів з гілок верби до Вербної неділі. Поїздка відбулась в межах проєкту «Співпраця польсько-української громади з метою популяризації, розвитку та збереження місцевої культури та історії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ