Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Допомога ЗСУ: Львів передав військовим ще 10 дронів

Львівська громада підтримує захисників. Сьогодні, завдяки податкам містян, 103-тій бригаді територіальної оборони передали 10 дронів Mavic 3Т. Загальна вартість цієї закупівлі – 2,4 млн грн.

Цю допомогу місто надало на запит військових у межах загальноміської програми підтримки захисників, прийнятої на сесії Львівської міської ради.

«Є загальноміська програма підтримки Збройних Сил, авторами якої є міський голова та голови всіх депутатських фракцій. Тому за запитами військових бригад  і частин ми купуємо те, що сьогодні необхідно для перемоги. Йдеться про дрони, автомобілі, різні спеціалізовані технічні речі та багато іншого. Ми не про все можемо говорити, але це те, що допомагає швидше нашим захисникам здобути перемогу.

Фактично щодня ми отримуємо певні запити. Загалом на підтримку військових – на всі видатки, передбачено близько 1,8 мільярда гривень, але до кінця року ця сума збільшиться, орієнтовно, до 2,1 мільярда гривень», - прокоментував Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, до кінця року Львів збільшить видатки на армію до 2-х мільярдів гривень. Станом на сьогодні близько 13,5% всього бюджету міста йде на підтримку військових. Очікувано до кінця року це буде 16% і становитиме 2,1 мільярди гривень. Це найбільша сума коштів за часи незалежності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ