Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Допомоги потребує боєць, врятований "Янголом Інститутської"

"Риба". Фото надані побратимами.
"Риба". Фото надані побратимами.
1/2
Медики Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова борються за життя важкопораненого львів’янина 21-річного Ігоря Галушки (позивний "Тесак") та врятованого ним побратима 28-річного Данила Рибальченка (позивний "Риба").

Стан обох військовослужбовців важкий, але стабільний. Лікарі для порятунку життів бійців провели складні операції. Обидвоє бійців зазнали поранення у Мар’їнці. Першим поранення в голову отримав Данило Рибальченко ("Риба"). Його командир, львів'янин Ігор Галушка ("Тесак") кинувся витягати його з під обстрілу. Ігорю вдалося якийсь час протягнути важкопораненого побратима, після чого він отримав снайперську кулю в голову.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко написав, що порання у бійців смертельні і якщо обидва бійці виживуть, то він знову повірить у диво.

"Данил говорит, что обязан жизнью Игорю. Данил, 28 лет, из Херсонской области, огнестрельное ранение в голову. Повезло, пуля разбила сосцевидный отросток и вышла в затылочной области. В сознании, говорит: "Мы просто днем и ночью защищали Украину". Игорь, спасавший Данила – пулевое проникающее ранение в теменную область головы", - написав Сергій Риженко.

Гал-інфо надало номер рахунку картки ПриватБанк для мами Ігоря Галушки. Також ми просимо допомогти бійцю, якого врятував Ігор. Він та його сім'я потребує вашої допомоги та підтримки.

Данило Рибальченко ("Риба") з м. Таврійськ, Херсонської області. Допомогти сім'ї Героя можна переказавши кошти на рахунок карти ПриватБанк: Рибальченко Данило Аркадійович 4149497847582576

Додамо, що стан здоров'я львів'янина Ігоря Галушки також залишається важким.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Ігор Галушка один із п’яти хлопців, «Янголів Інститутської», які 20 лютого 2014 року відчайдушно кинулись на передову, аби з-під куль снайперів витягти поранених та забрати полеглих активістів Майдану. Наразі обидвоє військовослужбовців борються за життя. Попереду у них дуже довгий процес реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ