Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дрогобич «за» Стебницьку ОТГ, однак Стебницька міськрада досі «мовчить»

Міський голова Стебника Петро Старосольський неодноразово заявляв, що Стебник має бути окремою об`єднанню територіальною громадою, а не у складі Дрогобицької. Дрогобицька міська рада не заперечує цьому, ба навіть підтримує таку ідею керівництва Стебника. Про це Гал-інфо повідомили учора у прес-службі Дрогобицької міської ради.

З цього приводу у Дрогобицькій міській раді ще 24 жовтня відбулася нарада за участі міських голів Дрогобича та Стебника — Тараса Кучми та Петра Старосольського, депутатів обох міських рад і посадовців.

За підсумками наради було прийнято рішення, що Стебнику потрібно негайно діяти, щоб відстояти свою ідею та сформувати окреме ОТГ, оскільки процес добровільного формування ОТГ вже на завершенні.

Дрогобичани звернулися до міського голови Стебника та представників депутатського корпусу з пропозицією офіційно Стебницькій міській раді звернутися до Дрогобицької міської ради про наміри створення Стебницької ОТГ. На підставі цього звернення Дрогобицька міська рада зможе також долучитися до лобіювання питання створення Стебницької ОТГ на вищих рівнях.

«Теоретично Стебник може стати ОТГ. Однак для цього потрібно зробити рішучі кроки: перше — це відокремлення від Дрогобича. Для цього рішення сесій міських рад Дрогобича та Стебника необхідно подати до Львівської обласної ради. А ЛОР, своєю чергою, подає обґрунтування до Верховної Ради України і та приймає відповідне рішення. Нещодавно була така практика на прикладі від`єднання Соснівки від міста Червонорад», — коментує ситуацію начальник відділу ведення державного реєстру виборців ДМР Богдан Николаїшин.

Наступний крок, за словами посадовця, це ухвалення Стебницькою міською радою рішення про створення ОТГ, а також рішення сільських рад, які бажають увійти до складу Стебницької ОТГ, про приєднання. Після цього рішення міської ради Стебника та сільських рад надсилають до Львівської обласної державної адміністрації, яка подає висновки Центральній виборчій комісії, де призначать вибори у потенційній Стебницькій ОТГ.

«Однак часу на це всього-на-всього до кінця січня», — наголосив Богдан Николаїшин.

З моменту наради, яку проводили 24 жовтня і надали Стебницькій міській раді всі рекомендації як стати окремою ОТГ, минув уже місяць. Однак з цього часу Стебницька міська рада не подала до Дрогобицької міської ради жодного звернення.

Як зазначають у загальному відділі ДМР, ніяких заяв чи звернень від Стебника про відокремлення не надходило, а час на виконання всіх процедур спливає.

То ж чи має на меті Стебник від`єднатись від Дрогобича і стати окремою ОТГ чи це пусті балачки? Відповідь на це питання буде очевидною вже через місяць-два, коли завершиться процес утворення ОТГ в умовах добровільного об`єднання громад.

Нагадаємо, що питання з виділенням компенсацій постраждалим з будинку №101/1 на вул. М. Грушевського, 101/1 «зависло» на рівні Кабміну. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ