Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дрогобицький Педуніверситет – переможець меморіалу Володимира Осінчука

Команда дрогобицького Педагогічного університету стала переможцем турніру, присвяченого пам’яті завідувача кафедри фізичного виховання та спорту ЛНУ ім. Івана Франка Володимира Осінчука.
Фото Олени Ляхович (Гал-інфо)

У фіналі турніру Педуніверситет у напруженій боротьбі здобув вольову перемогу над командою ЛНУ ім. І. Франка – 4:2. По ходу матчу команда з Дрогобича поступалася з рахунком 0:1, однак знайшла в собі сили не тільки відігратися, а й вийти вперед і стати переможцем турніру. У матчі за третє місце команда ЛДУФК з рахунком 3:2 обіграла Лісотехнічний університет, а у матчі за 5-6 місце НУ «Львівська Політехніка» з рахунком 3:1 обіграла Національну Академію Сухопутний Військ. У турнірі взяли участь лише представники професорського-викладацького складу шести вишів Львова.

Кращим воротарем турніру став Юрій Яремчук (Лну ім. І. Франка), кращим захисником – Богдан Хоркавий (ЛДУФК), а кращим гравцем турніру організатори визнали Олега Михайловського (Педуніверситет). Цінні нагороди футзалісти-викладачі отримали з рук доньки Володимира Осінчука Лілії Левків.

P.S. Володимир Григорович Осінчук (1943 – 2008) - кандидат педагогічних наук, професор, упродовж багатьох років очолював кафедру фізичного виховання та спорту Львівського національного університету імені Івана Франка.  Був автор понад 100 наукових і науково-методичних робіт та базових програм для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації, комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту в системі освіти Львівщини. Професор Володимир Осінчук доклав чимало сил, енергії для підготовки кваліфікованих спортсменів. Команда Університету з міні-футболу, тренером якої був В. Осінчук, у 1994 році виборола звання чемпіона України серед ВНЗ. З 1992–1993 років команда – неодноразовий чемпіон і призер міжнародних змагань з футболу і міні-футболу, переможець Міжнародного футбольного турніру серед команд університетів Європи м. Енсхеде (Нідерланди), м. Франкфурт-на-Майні, м. Костер-Занде (Нідерланди) та м. Нім (Франція). У 2001 році за успішні виступи на престижних міжнародних турнірах (наказ № 3701 від 16.01.2002 р. Державного комітету молодіжної політики спорту і туризму України) дванадцятьом гравцям команди ФК «Україна» надано звання «Майстер спорту України міжнародного класу». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ