Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дрогобицький район отримав гуманітарну допомогу з Норвегії

Міжнародні партнери продовжують підтримувати Україну. Напередодні Міжнародного дня інвалідності, який відзначають 3 грудня, на Дрогобиччину прибула чергова партія допомоги.

Українська громада в Норвегії передала для Дрогобицького району сотні предметів реабілітаційного обладнання, велосипеди, підйомники, коляски, регулятори, вертикалізатори, бандажі, медичні, антибактеріальні засоби тощо.

У Дрогобицькому районі є низка організацій, які опікуються дітьми та дорослими з особливими фізичними потребами. В тому числі і медичні заклади, які в час повномасштабної війни займаються реабілітацією поранених військовослужбовців.

Впродовж минулого тижня фахівці Дрогобицької РВА роз приділяли та надавали обладнання і засоби для профільних спеціалізованих закладів. Це такі заклади як ДДТЗДІ «Надія», КНП «Дрогобицька міська лікарня №1», Підбузька лікарня та два заклади охорони здоров’я, які реабілітують наших Захисників.

«Це обладнання та медикаменти обов’язково допоможуть українцям та українкам, які від народження або ж через російську агресію зараз потребують більшої уваги. Але вони не обмежені і без особливих потреб. В них такі ж потреби як і у нас: любов, повага, освіта, безпека, рівні можливості. Держава, міжнародні партнери та всі разом зробимо усе, щоб кожен з них відчував вищи перелічені настанови у своєму житті. Безбарʼєрність і людиноцентричність - це головне, що маємо поставити собі за ціль для створення інклюзивного середовища для людей з інвалідністю. Ми всі рівні і всі одне велике ціле», - зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Зазначимо, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні налічується 3 мільйони людей з інвалідністю. За півтора року приріст становить приблизно 300 тисяч. Більше того, на жаль, кількість людей, що отримують травми, зростає.

Україна потребує все більше фахівців з реабілітації, більше різних центрів і відділень, які б допомагали нашим людям відновлювати свою функціональність. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ