Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Друга Ліга може бути завершена достроково

Президент ПФЛ вважає, що існують ризики при дограванні сезону.

Президент ПФЛ вважає пріоритетом догравання сезону в класичному варіанті, однак не виключає й можливих змін, повідомляє tribuna.

"Як варіант, розглядаємо закінчити Другу лігу, адже там зіграно два кола. А в Першій – розіграти путівку в Прем'єр-лігу між клубами, які подали заявку на атестат в УПЛ. Але це поки що не вирішено. Рішення немає.

Поки пріоритет – дограти чемпіонати у класичному варіанті. Зараз дивимося, аналізуємо інформацію. Цього тижня буде засідання робочої групи: УПЛ, ми, УАФ і профспілка. Наскільки мені відомо, федерація готує медичний протокол, де розписані всі заходи щодо поновлення чемпіонату.

Але, наприклад, у другій лізі є Буковина. У їхньому регіоні хворих більше, ніж у Києві. У мене є сумніви, що тут буде повністю знято карантин 22 травня. Питання: що тоді робити з Буковиною? Тут не фінансові моменти. Всі команди готові догравати сезон. Просто деяких бентежить ця ситуація: карантин, можливі ризики.

Чи варто ризикувати? Важко відповісти. З урахуванням того, що статистика захворюваності у нашій країні неповна – тестів мало – підозрюю, що ми просто не розуміємо повної картини. Тому ризики дуже великі. Для мене найскладніше ось що: ми відновимо турніри, але що робити, якщо під час змагань піде спалах захворювання серед футболістів? Питань і ризиків багато", – сказав Сергій Макаров, президент ПФЛ.

Нагадаємо, як повідомляв "Гал-Інфо" раніше, у червні повинні відновити змагання в УПЛ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ