Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві львів’янки-довгожительки відзначили свої уродини у березні

У Львові продовжують традицію вітати довгожителів міста, які відсвяткували 100 і більше років. Цього місяця свої уродини уже відсвяткували дві довгожительки. Представники міського управління соціального захисту привітали ювілярок та вручили допомогу в розмірі 10 тисяч гривень. Про це повідомили у ЛМР.
Фото: ЛМР

1 березня Емілії Патлатюк виповнився 101 рік. У пані Емілії – чудова та велика родина, усі близькі її дуже люблять та поважають за її харизму, оптимізм, щирість та життєву позицію. Пані Емілія була зв’язковою УПА, 12 років перебувала в Сибіру, а потім довго не могла повернутись в Україну.

А 2 березня свої 102 роки відзначила ще одна львів’янка – Любов Муравицька.

«За традицією, ми відвідали ювілярок, привітали їх від усієї Львівської громади та вручили матеріальну допомогу 10 тисяч гривень. Зичимо уродинницям усіх благ, здоров'я, миру та Божого благословення», - зазначив Олексій Неділя, в.о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.

Нагадаємо, усіх ювілярів, як і щороку, від громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в сумі 10 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 10 тисяч гривень. Традиція вітання довгожителів у Львові триває вже понад 15 років.

До слова, загалом у 2024 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 680 тисяч гривень.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ