Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дві мережі українських АЗС запідозрили в узгодженому підвищенні цін

Антимонопольний комітет України (АМКУ) запідозрив ТОВ "ОККО Рітейл" та ТОВ "ВОГ Рітейл" в узгодженому підвищенні цін на бензин і дизельне паливо, - 112.ua.

"У зв’язку із зазначеним, розпорядженням державного уповноваженого АМКУ від 21.12.2017 № 06/260-р розпочато розгляд справи № 128-26.13/142-17 за ознаками вчинення ТОВ "ОККО Рітейл" та ТОВ "ВОГ Ритейл" порушення, передбаченого пунктом 1 статті 50 та частиною третьою статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом вчинення схожих дій на ринках роздрібної торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом", - йдеться в документі.

Вказується, що "ОККО Рітейл" та "ВОГ Рітейл" встановлювали на одному рівні ціни на високооктанові бензини А-95 і дизельне паливо при відсутності об'єктивних причин. Зазначено, що таким чином оператори усувають конкуренцію між собою і створюють передумови для підвищення іншим учасникам.

Наразі комітет збирає і аналізує докази. За результатами розгляду справи буде прийнято рішення відповідно до законодавства.

Також АМКУ встановив, що в 2017 році ціни на бензин зросли на 17,4%, на дизельне паливо - на 20,7%.

112.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ