Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двоставкові тарифи є антисоціальними – Олег Породко

„Двоставкові тарифи є антисоціальними, оскільки через їх запровадження громадяни міста Львова не зможуть належним чином отримувати передбачені державою субсидії на оплату комунальних послуг”, – повідомив на прес-конференції голова спеціальної комісії Львівської міської ради з вивчення економічної обґрунтованості тарифів на послуги теплопостачання та підігрів води Олег Породко.
 За його словами, такий тариф передбачає оплату за 1 Гк 140 гривень взимку і 40 гривень влітку. „Проте, як відомо, влітку не надаються послуги теплопостачання міста, тому недоотримання передбачених державою субсидій буде відчутним для громадян. Ця сума у сумарності є замалою для отримання субсидії, хоча кошти у державному бюджеті на це передбачені. Приблизно 30 гривень з однієї гігакалорії не будуть отримуватись комунальними підприємствами, які самі будуть страждати від двоставкового тарифу. Згідно з отриманими даними спецкомісії міської ради Сихівське ЛКП не отримало у грудні 8-10 тисяч гривень, оскільки тарифи є дуже високими. Якщо цю цифру помножити на всі львівські комунальні підприємства, виходить дуже велика сума, яку потрібно з чогось покривати. Навіщо тоді така ситуація, якщо можна дозволити отримувати субсидії громадянам з державного бюджету, кошти на які виділяються”, – зазначив Олег Породко.
Він також зазначив, що фахівці управління соціального захисту Львівської міської ради „в офіційних документах зазначили і підписались під інформацією, що двоставкові тарифи є антисоціальними”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ