Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Димінський швидше піде на безлюддя, аніж сяде за ґрати

Довкола магната Димінського складається непроста ситуація. На міжнародній арені минулий тиждень був для Києва тріумфальним, а для Москви – фатальним. Пентагон оприлюднив концепцію протидії гібридній зухвалості Кремля, у Ризі поширили інструкцію для ідентифікації московських шпигунів, а Ватикан потрапив у доктринально-моральну турбулентність.

Бізнес на розпродаж

Для Петра Димінського літній сезон 2017 року склався невдало. Спочатку він зазнав спортивного фіаско, а потім створив аварію зі смертельним наслідком.

Ігор Кульчицький, легендарний гравець львівських «Карпат», констатував: «Петро Димінський дуже грубо помилився, запрошуючи іспанців. Йому всі говорили не поспішати і не ламати так різко все, що було напрацьоване. Але президент («Карпат») сказав, що сам все знає і щоб йому не вказували».

Антон Геращенко, нардеп і радник міністра МВС, розповів: «Люди Димінського виходили (вдруге чи вже утретє? – ред.) на матір загиблої з натяком, що добре б було домовитись. Але сім’я цього не афішує. Вважаю це неправильним. Наскільки я розумію, Димінський сидить за кордоном і намагається домовитися з сім’єю. Навіть якщо це станеться, поліція і прокуратура все одно робитиме все за законом».

Повідомлення нардепа і радника міністра МВС є кумедним. Кому іще, як не йому відомо, наскільки, якщо це дуже потрібно, закон стає еластичним, а Феміда – милосердною.

Знаючи характер Димінського, що він за будь-яких обставин за ґрати не піде, у столиці вирішили скористатись із такої нагоди. Схоже на те, що  за інформаційною активністю нардепа Антона Геращенка проглядається стимулювання Петра Димінського до розпродажу його бізнес-структури, щоби подальший життєвий шлях став вирівняним, без ускладнених законодавчих вибоїн.

Ймовірно найближчим часом фігурантові смертельної ДТП доведеться поступитись найдорожчим у його житті – ФК «Карпатами». Опісля настане черга медіа структури (оптом або у роздріб), що дуже доречно перед майбутньою виборчою кампанією. Можливо доведеться й позбутись у ФПГ «Континіум», а НПК «Галичина» залишиться у попередній власності, аби жити булу з чого.

Тріумф України в ООН

Під час 72 сесії Генасамблеї ООН президент України виступив перед міжнародною спільнотою із 20-хвилинною промовою. Цей день, 20 вересня, став днем української звитяги і московської ганьби.

Петро Порошенко показав усій спільноті ООН документи військових РФ і звинуватив Кремль у спонсорстві тероризму на Донбасі. Лідер України заявив, що рускі переконування «нас тут нема», щодо присутності військових РФ на території України, є традиційно брехливими. Порошенко запропонував створити міжнародну групу з координації зусиль щодо звільнення Криму від московської займанщини. Міжнародні експерти вже назвали промову Порошенка в ООН найкращою за весь час його президентства.

Того ж дня делегація кремлівських терористів покинула зал Генасамблеї ООН, оскільки не бажала слухати критику Далі Грібаускайте. Президентка Литви з трибуни ООН розвінчала підступність  дій РФ на її кордонах із сусідами. Доповідь лідерки Литви була гранично відвертою і навіть жорсткою. Даля Грібаускайте називала речі своїми іменами і наголосила, що Москва, проводячи навчання у Білорусі, «репетирує агресивні сценарії проти сусідніх держав, навчаючи свою армію агресії проти Заходу».

«Полуничку» на тортик для кремлівських лиходіїв поклав актор Морган Фріман. Він записав жорстке звернення стосовно дестабілізуючої ролі Кремля у світі. У своєму відео-сюжеті актор звинуватив Путіна в ініціюванні кібератак на демократичні держави, а також у поширенні пропаганди. Американський актор переконаний, що в такий спосіб кагебіст Путін і його реваншистське оточення мстяться демократичному світові за розвал тоталітарного СРСР.

А два дні раніше, взявшись за реформу ООН і демонструючи, хто у світі господар, президент США пообіцяв загнати Кремль у міжнародний «ведмежий кут». Відповідаючи на питання преси, який сигнал він має намір послати лідерам країн, Трамп перефразував свій передвиборний слоган. Він сказав: «Думаю, сигнал такий: "Зробимо Об'єднані Нації великими". Вважаю, ми зможемо це зробити».

Дональд Трамп свідомо і показово відсторонив Путіна від процесу реформ ООН. Хоча на Кремлі дуже нав’язувались у партнери і радники, президент США не запросив Путіна обговорити реформи, повісивши на нього бирку міжнародного ізгоя.

Путіна позбавлять можливості зловживати правом вето

Жан-Баптист Лемойн, міністр з європейських справ уряду Франції, закликав позбавити членів Ради Безпеки ООН зловживати правом вето у випадках, якщо мова йде про збройні конфлікти або випадки геноциду. Право вето в ООН застосовують п'ять постійних членів Ради безпеки: США, Великобританія, Франція, Китай і РФ. Останніми роками Москва зловживає своїм правом з метою приховати власну гібридну й терористичну агресію.

Це вже не перша спроба змінити правило вето. З такою ж ініціативою Франція виступала ще в 2013 році, коли під час засідання Генеральної асамблеї ООН на цьому наполягав президент Франсуа Олланд. Тоді французького лідера  підтримали десятками правозахисних організацій із різних країн світу.

У липні 2017 року Андрій Парубій, голова Верховної Ради, заявив, що в контексті українського питання Москву нагально потрібно позбавити права вето.  

Міжнародний суд для Кремля

Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про погодження між урядами Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України політично-фінансової підтримки кримінального переслідування винних у катастрофі літака рейсу МН17. Представники перелічених країн уже співпрацюють у складі спільної слідчої групи у кримінальному розслідуванні терористичного акту Кремля.

Берт Кундерс, керівник МЗС Нідерландів, наголосив: «Процес встановлення істини і досягнення справедливості стосується не тільки жертв Нідерландів, а й усіх загиблих із 17 країн на п'яти континентах. Ті, хто винні у цьому злочині,  не повинні уникнути покарання».

Маріонеток РФ позбавили фінансування

Промосковська група у ПАРЄ, яка цинічно називає себе «Вільними демократами», у 2018 році не матиме в Асамблеї керівних посад, а відтак і не матиме підстав претендувати на алокацію фінансування. Так званих «Вільних демократів» у ПАРЄ вважають прорускою і проазербайджанською групою, оскільки до неї належать депутати, які симпатизують тоталітарній Москві та Баку.

Крім того, Регламентний Комітет ПАРЄ звернувся до Бюро ПАРЄ з клопотанням скасувати своє попереднє рішення щодо погодження створення зазначеної групи після того, як отримав докази про шість підроблених підписів за створення промосковської групи у ПАРЄ. Результат кремлівського шахрайства – ні грошей, ні промосковських «консерв».

Пентагон опублікував антигібридний підручник

У США видали навчальний посібник протидії рускій агресії. Посібник називається «Вітчизняна війна нового покоління» (Russian New Generation Warfare), а в його основу покладена нова кремлівсько-терористична тактика, яку спеціалісти США досліджують на прикладах окупаційно-гібридної війни Москви в Україні.

На 68 сторінках посібника проаналізовано московські військові операції в Україні, а в захопленому Криму зокрема. Зазначено, що РФ застосовує невеликі підрозділи сил терористичних операцій, іноді під прикриттям, і невеликі, але добре озброєні формування регулярних військ для підтримки місцевих сепаратистських угруповань. У посібнику зібрані дані про руску військову техніку, а також чимало місця відведено поясненню методів протистояння московським атакам у кіберпросторі.

Інструкція виявлення кремлівських шпигунів

Латвійське видання «Delfi» повідомило, що спецслужби країни розробили й поширили інструкцію, як виявляти московських шпигунів. Першочергово ця інструкція адресована посадовцям державних і муніципальних установ. Спецслужби Латвії радять звертати увагу на поведінку ймовірних агентів, які відповідно з рускою традицією демонструють вроджені зухвалість та епатаж:

▪ поводять себе фамільярно;

▪ швидко переходять на панібратський стиль спілкування;

▪ провадять розмови на ідеологічну тематику;

▪ активно встановлюють контакти у соціальних мережах;

▪ ставлять некоректні запитання про політичні обставини в країні, про справи на роботі, про персональну фінансову ситуацію;

▪ цікавляться повсякденною діяльністю посадовців, бізнесменів, кадровим складом структур, технічним забезпеченням державних установ;

▪ видають себе за дипломатів, співробітників державних і муніципальних установ, правоохоронців, підприємців, а особливо за журналістів.

У Ватикані гряде конклав

Католики-консерватори – понад шість десятків богословів і священиків – звинуватили Папу Римського Франциска у поширенні єретичного світогляду і скерували йому офіційний лист із пропозицією отямитись. Звернення має назву «Correctio filialis» (Синівські накази) і складається з трьох частин:

▪ у першій є посилання на давнє церковне право надсилати дорадчі накази вищій ієрархії, яке не застосовували з XIV століття;

▪ у другій – текст наказів;

▪ у третій – аналіз причин фатальної теологічного кризи у Церкві.

«Correctio filialis», яке має  25 сторінок, надіслали Франциску ще в липні, однак відповіді від понтифіка не дочекались. Отож ініціатори звернення вирішили поширити документ для широкого доступу. На цей момент підписи під напоумлення понтифіка поставили 62 ієрея.

Папу Римського звинуватили в розповсюдженні 7 єретичних позицій, які стосуються християнської моралі, християнських таїнств і християнського шлюбу. Понтифік, стверджують ініціативні консерватори, почав нести єресь у світ в документі «Радість любові», а продовжив у «наступних діях, словах і бездіяльності», закликав толерувати осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Вищерблення у богословському світогляді Франциска – це наслідок вагомішої першопричини. Стало відомо, що вого часу єзуїт Хорхе Берґольйо вдавався до тривалих послуг психотерапевта. Якщо Хорхе Берґольйо під його обрання на трон Святого Петра цю інформацію приховав від кардиналів, тоді у Ватикані настав час готуватись до наступного конклаву.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ