Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Диплом не гарантує цікаву й високооплачувану роботу

Більшість українських роботодавців не дивляться на диплом. Свою позицію пояснюють тим, що навіть найкращий ВНЗ не замінить досвід і практику, а професійні навички й мотивація важливіші, ніж документ про освіту. Про це — в результатах нового дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua

Освіта не є ознакою розуму й тим більше ознакою профпридатності. Так вважають більшість українських роботодавців. Лише один із восьми опитаних бере до уваги диплом при працевлаштуванні в компанію. Двоє із п’яти відповіли, що ВНЗ не має значення, якщо йдеться не про випускників і спеціалістів-початківців. І рівно стільки ж враховують диплом пошукача безвідносно до посади, на яку той претендує.

Свою позицію представники компаній пояснюють тим, що навіть найкращий ВНЗ не замінить досвід і практику, а професійні навички важливіші, ніж документ про освіту. У цьому переконана половина опитаних. Дещо менше половини вважають, що диплом не свідчить про високу мотивацію співробітника. Понад третина побоюються «куплених» дипломів. Але лише десята частина має сумніви щодо якості української освіти.

Серед роботодавців, які враховують диплом при працевлаштуванні в компанію, двоє із п’яти вважають, що освіта є фундаментом для подальшого професійного зростання. Для третини диплом — це підтвердження того, що пошукач здатний до навчання. Кожен четвертий вважає, що наявність документу робить спеціаліста більш конкурентноздатним на ринку праці, а кожен п’ятий упевнений, що вища освіта, як мінімум, свідчить про націленість на побудову кар’єри.

Лише один зі ста опитаних згоден із твердженням, що диплом допоможе отримати престижну й високооплачувану роботу. При цьому один із десяти вважає, що диплом нічого не дає.Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в жовтні 2016 року. В опитуванні взяли участь 234 представники компаній із різних регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ