Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Директором Стільського Горбогір`я обрали Андрія Жилу

13 листопада відбувся відкритий конкурс на заміщення посади директора КЗ ЛОР «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогірʼя». Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Андрій Жила

Переможцем конкурсна комісія визнала Андрія Жилу.

Перед членами комісії кандидат на посаду представив програму розвитку ландшафтного парку на короткострокову та довгострокову перспективу.

Відтак комісія більшістю голосів підтримала призначення Андрія Жили на посаду керівника КЗ ЛОР «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогірʼя».

Тепер кандидатура переможця має ще пройти погодження Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, а остаточно затвердити Андрія Жилу на посаді директора має сесія Львівської обласної ради.

Нагадуємо, що рішення про створення комунального закладу Львівської обласної ради «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я» у 2020 році прийняла Львівська обласна рада. 

Регіональний ландшафтний парк «Стільське Горбогір’я» з’явився у 2014 році в межах Миколаївського, Пустомитівського і Перемишлянського районів Львівської області. Загальна площа парку становить 9161,68 га.

Відеотрансляція засідання конкурсної комісії тут: https://www.youtube.com/watch?v=3NXNFMhEyjU 

Довідка:
Андрій Жила народився у Жидачеві. Закінчив Новороздільський політехнічний технікум та Національний лісотехнічний університет.
У 2005 р. перейшов на магістерську програму із підготовки економіста - еколога «Економіка довкілля та природних ресурсів» в Національному лісотехнічному університеті. Після закінчення магістерської програми  поступив в аспірантуру за напрямом підготовки «Лісові культури і фітомеліорація». У 2012 році отримав диплом кандидата сільськогосподарських наук. Пройшов стажування на розсаднику дерев «Ляппен» в Німеччині. 

Працював на посаді інженера кафедри лісових культу і лісової селекції національного лісотехнічного університету та паралельно займався роботою у природоохоронних міжнародних організаціях та грантових програмах (міжнародний союз охорони природи (IUCN) програма FLEG II, Всесвітньому фонді дикої природи (WWF) та учасник Карпатсько-Дунайської програми). 

Згодом перейшов на роботу у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації на посаду головного спеціаліста відділу оцінки впливів на довкілля.

У 2020 став в.о. директора КЗ ЛОР «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогірʼя».

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, директором Історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ" став Володимир Шелеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ