Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Директором Історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ" став Володимир Шелеп

Таке рішення нинішнього відкритого конкурсу, який відбувся у Львівська обласна рада. Надалі управління майном спільної власності має укласти з ним контракт на 5 років.
Володимир Шелеп

Володимир — археолог за фахом, працював в Львівський історичний музей. З листопада 2015-го виконував обов'язки директора Адміністрації історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ», яку очолив у лютому 2016-го та, відповідно до результатів конкурсу, у 2017-у.  

Від лютого 2022 року заповідник не зупиняв роботу. У травні минулого року тут активно відновили археологічні дослідження та екскурсійну діяльність, яка, через зростання внутрішнього туризму, навіть виросла у рази. Щодо розкопок, то за цей час вдалося дослідити майже 400 кв м поза дитинцем, де, власне, планують розбудувати археологічний скансен.

У 2021 році в Давньому Плісненську відтворили давню плісненську хижу Х століття, біля неї цьогоріч висіяли традиційні для того часу і місця злакові. На черзі - друге давнє житло, макет якого представлять відвідувачам вже незабаром. 

"Бажаю переможцю втілити презентований план розвитку заповідника. Дуже тішуся, що вдається під час відкритих конкурсів обрати людей, які справді живуть своєю справою", - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ