Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Спорт

Дитячій спортивній школі у Львові присвоїли ім’я воїна Дмитра Сидорука

Комплексна обласна дитячо-юнацька спортивна школа, яка раніше була «Здоров‘я», тепер має ім‘я Дмитра Сидорука.

Про це пише управління молоді та спорту ЛОВА.

Школа, яка тепер носить ім‘я Дмитра, виховує чемпіонів з гімнастики художньої, легкої атлетики, черлідингу, тенісу, кульової стрільби та стрільби з лука. Останній вид спорту викладав у школі й Дмитро. 

«Незламність, про яку сьогодні багато говоритимемо, має конкретні імена. Одне з них — львів‘янина, спортсмена, чемпіона світу зі стрільби з лука серед юнаків, тренера, нескореного воїна Дмитра Сидорука. Нам важливо закарбувати ім‘я таких Героїв. Зробити так, щоб вони надихали наступні покоління, щоб  історію їх боротьби знали», — зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як. 

Дмитро став на захист України ще у 2014 році, обороняв Луганський аеропорт, отримав травми, від яких довго відновлювався. Згодом успішно виступав на міжнародних «Іграх Нескорених», тренував побратимів і координував рух «Нескорених» на Львівщині. Рік тому Дмитро знову став на захист України. У квітні він віддав життя задля майбутнього України. 

«Дмитро все своє життя займався спортом. І намагався привити ту любов до спорту іншим: спочатку тренуючи діток, а потім у 2017 році, коли виборов нагороду на Invictus Games, став тренером і для дорослих, для тих, хто пережив війну. Я дуже рада, що є таке рішення. У нас підростає маленький син, якому 3 рочки. Я переконана, що це для нього буде гордість — знати, що його батько залишив не один добрий слід в тому житті», — каже дружина Дмитра Андріана.

Жінка думає, що їхній син також опанує стрільбу — заняття, яке родині Дмитра передавалось з покоління в покоління.  Дмитро часто брав сина на тренування, коли той був ще зовсім маленьким, і той з захопленням намагався розтягнути тятиву і робити максимально все, що робить батько. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ