Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитині-сироті з Жовківщини вручили ключі від власного житла

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Сьогодні, 14 вересня, ключі від власного помешкання вручили дварцятиоднорічній мешканці Жовківщини Юлії Гемборис. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА.

Після смерті батьків, у 2012 році дівчина отримала статус дитини-сироти. Виховувалася в сім’ї піклувальника Світлани Луців в Жовкві. 

Юлія закінчила Жовківську школу, навчалася в Львівському університеті внутрішніх справ за спеціальність ʺПсихологіяʺ.

ʺЯ побажав, аби в цій оселі оселилося щастя. Наразі Юля шукає роботу, вона психолог, тому нам ще треба об‘єднатися і запропонувати якісь варіанти роботи для неї. Також хочу сказати, що ми робимо все, аби якнайбільше використати можливості допомоги від держави, залучити місцеві громади. Це і є дієва підтримка для дітей і людей, які цього справді потребуютьʺ, - зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод. 

Житловий будинок для Юлії придбали в селі Сопошин, що на Жовківщині.

ʺМи собі поставили за завдання щодо закупівлі квартир для дітей-сиріт та учасників АТО вийти на перше місце в області. І нам це виходить. Власне житло - це добрий старт для вас, хочемо, щоб ви його використалиʺ, - наголосив голова Жовківської РДА Роман Черніховський.

Відтак, на придбання домівки витратили 585 тисяч гривень. Це кошти державної субвенції у розмірі 365 тисяч гривень, ще  200 тисяч гривень  додала Жовківська міська рада.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині ще двох дітей влаштували у прийомну сім’ю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ