Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Джазовий проєкт ShockolaD запрошує у Львівську філармонію на 15-річчя творчості

У суботу, 16 листопада, о 19.00 у Львівській філармонії проєкт ShockolaD і Дана Винницька зберуться разом, аби відсвяткувати 15-річний ювілей гурту.
Джазовий проєкт ShockolaD

ShockolaD відомий як в Україні, так і за її межами. Його талановиті учасники – джазові музиканти Ігор Гнидин, Анастасія Литвинюк і бас-гітарист Андрій Кохан регулярно дивують поціновувачів якісної музики новими проєктами та постійно експериментують.

Але до 15-річчя гурту вони готують особливу, дещо ностальгійну програму, адже цього вечора виконають найкращі композиції з різних альбомів спільно з першою вокалісткою, співзасновницею проєкту, мегапопулярною в музичних творчих колах Польщі, Європи та світу Даною Винницькою. 

Правдивий український етноджаз, чудові імпровізації від майстрів українського джазу – ось фірмовий стиль гурту Shockolad.

“Співпраця із ShockolaD викликає у мене теплі відчуття. Чуюся так, наче після довгих мандрів повертаюся додому. З ShockolaDу розпочалася моя кар’єра як етноджазової співачки. В якийсь момент наші дороги розійшлися, кожен активно творив інші музичні гурти і проєкти. Але ми весь час підтримували зв’язок, як друзі і як музиканти неодноразово зустрічалися на різних сценах і концертах, – каже співачка Дана Винницька. – Але цей концерт буде особливий, бо ми зіграємо музику з різних етапів життя гурту. Це буде така собі ретроспектива творчості за 15 років. Так, цього року ShockolaD святкує своє 15-річчя. За цей час ми багато чого пережили, побували в різних закутках світу, пограли з різними музикантами і можемо по-новому подивитися на музику, яку творили весь цей час. Взагалі джаз – це музика свободи. У ній є все, щоби почуватися щасливим: глибинне входження в таємниці музики, творення тут і зараз. Імпровізація робить кожного з виконавців композитором, драйв та енергія передають віддзеркалення сучасного швидкого і складного світу, лірика та меланхолійність балад виражають смуток за втраченим”.

А ще напередодні концерту у Львові співачка визнала, що львівська публіка для неї особлива. “У Львові я виступаю не дуже часто, тому встигаю засумувати за львівською публікою і, своєю чергою, даю їй час відчути подібне. Виступи у Львові для мене є великим пережиттям, бо хочеться заграти щонайкраще, бо це – для рідних людей”.

Основні мотиви українського фольклору аранжували Ігор Гнидин та Анастасія Литвинюк. Аранжування для оркестру написали Дана Винницька і Михайло Олійник. Тож на вас чекає незабутній осінній джазовий вечір!

Квитки тут:

https://gastroli.ua/en/events/15847
https://lviv.kontramarka.ua/uk/dana-vinnicka-ta-shockolad-58605.html

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ