Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Eaton презентував у Львові надсучасне обладнання для захисту електромереж

Напередодні, 30 вересня, у Львові відбувся технічний семінар щодо електротехнічної продукції глобальної корпорації Eaton.

Представники компанії презентували нове вдосконалене обладнання, головною метою якого є максимально спростити роботу з розподілення та керуванню електричною енергією. 

Кореспондентці Гал-інфо вдалося побувати на презентації та поспілкуватись з представниками компанії Eaton. 

Eaton є світовим лідером та має величезний досвід у галузях розподілення електроенергії та захисту мереж, а також якості електроенергії, резервного електроживлення та накопичення енергії. Компанія допомагає замовникам вирішувати найважливіші завдання енергопостачання в різних галузях у всьому світі за допомогою каналів збуту та інтегрованої цифрової платформи.

Як розповів  менеджер з маркетингу Ярослав Степаненко, партнерам та проєктантам у Львівській області презентували рішення щодо розподілу електроенергії середньої та низької напруги. Також їм вдалося привезти зразки обладнання, включно з  комірками середньої напруги Xiria та системою розподілення низької напруги xEnergy.

“Ми представляємо комірки середньої напруги сімейства Xiria. Це комірки, які не містять елегазу (спеціалізований газ, що використовується для електричної ізоляції, - ред.), що робить їх дуже екологічними для встановлення в Україні, а також мають значну перевагу -  надзвичайну компактність. Це важливо, адже аналогічна техніка, яка експлуатується, займає дуже багато місця”, - коментує Ярослав. 

Що це і як воно працює? 

Про це розповів технічний директор компанії Eaton Electric Андрій Олійник, який відповідає за силове розподілення, компоненти і рішення. 

Xiria - це розподільчий пристрій, основна задача якого забезпечувати захист кабельних ліній високої напруги і трансформаторів від аварій (це може бути перевантаження чи коротке замикання). Він встановлюється перед трансформатором, який перетворює напругу а також дозволяє розподіляти електроенергію між декількома підключеннями в електричних мережах. 

“Такий прилад як Xiria - це спеціальне рішення для компактних абонентських підстанцій. Цей проєкт є найбільш вигідним варіантом для центрів міст, де потрібно отримати сучасну трансформаторну підстанцію в дуже маленьких розмірах, з актуальним дизайном та великим терміном експлуатації”, - коментує Андрій Олійник. 

Як розповів технічний директор Eaton Electric, саме ці комірки мають  безліч переваг. Основними є відсутність обслуговування протягом 30 і більше років, компактність і висока екологічність. 

Все це тому, що компанія не використовує елегаз, бо він є небезпечним для життя. Натомість в них присутня тверда ізоляція і вакуумна комутація. 

Варто зазначити, що важливим чинником є простота в експлуатації. 

“В Xiria розроблено достатньо простий механізм керування, передбачено багато блокувань, щоб оператор не зміг зробити неправильні комутації. Однак  завжди є можливість проконтролювати дії самостійно і навіть у разі помилки конструкція зроблена так, що це не призведе до виходу з ладу самої Xiria”, - повідомив Андрій Олійник. 

“Відповідно до старих комірок, які використовувались в державі, потрібен був великий штат персоналу, який кожні два роки робив ремонт, заміни та обслуговування. Проте використання комірок Xiria дозволяє значно зменшити кількість випадків, які потребують позапланових втручаннь персоналу, ш дає можливість приділяти увагу більш важливим речам, таким як відновлення електромереж чи впровадження нових рішень в існуючі мережі”, - зазначив пан Андрій. 

Говорячи про додаткову комплектацію, можна встановити ще один релейний захист, що дозволить дуже точно налаштувати захист по якому буде працювати електромережа. Також є можливість встановити моторні проводи для дистанційного керування, а також вимірювальні прилади.

“Компанія Eaton має багато партнерів у західному регіоні щовиступають не тільки як дистриб'ютори обладнання Eaton, а ще й виконують проєктні, монтажні та інші роботи в енергомережах Львівської області”- говорить Роман Скальський, регіональний менеджер Eaton у західному регіоні. 

Довідка про компанію

Місією компанії Eaton є поліпшення якості життя та навколишнього середовища за допомогою технологій та послуг з управління електропостачанням. Eaton розробляє екологічні рішення, які допомагають клієнтам ефективно керувати електричною, гідравлічною та механічною енергією в більш безпечний, раціональний і доцільний спосіб. Доходи компанії Eaton за 2019 р. склали 21,4 млрд доларів, а ринок збуту на сьогодні охоплює понад 175 країн. Наш штат налічує близько 92 000 працівників.

Додаткову інформацію можна знайти на веб-сайті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ