Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екобус у Львівській громаді: графік стоянок у серпні

У Львівській громаді продовжують курсувати мобільні пункти для прийому відпрацьованих батарейок, ламп та ртутних термометрів.

У Львівській територіальній громаді продовжують курсувати мобільні пункти збору відпрацьованих батарейок, ламп та ртутних термометрів, які потім відправляють на безпечну утилізацію, повідомляють в ЛОДА. 

Графік зупинок Екобуса в серпні 2024 року можна переглянути за посиланням.  Пункти збору працюють у всіх районах міста, а також у Винниках, Брюховичах та Рудному.

Правильна утилізація небезпечних відходів дуже важлива для захисту природи та нашого здоров’я. Батарейки, лампи та ртутні термометри містять токсичні речовини, які можуть забруднювати ґрунт і воду, якщо їх неправильно викинути. Своєю чергою це негативно впливає на довкілля в цілому.

 «Лампи, що містять пари ртуті потребують утилізації. Ртуть, що потрапляє на полігон та сміттєзвалища, завдає шкоди атмосферному повітрю, надрам та водоймам. Небезпека розповсюдження ртуті у довкіллі, а також отруєння ртуттю живих істот значно посилюється через своєрідні фізико-хімічні властивості металевої ртуті, оскільки ртуть характеризується відносно високою леткістю та стійкістю у зовнішньому середовищі, розчиняється в атмосферних опадах, здатна до сорбції ґрунтом і зеленими насадженнями. У разі потрапляння в атмосферу, цей вид металу може спричинити гостре отруєння організму людини, яке виявляє себе по різному: від запалення легенів до нудоти. Ртуть також становить загрозу для внутрішньоутробного розвитку плоду та розвитку дитини на ранніх стадіях життя. Тому не варто легковажити та ігнорувати можливість здати лампи на безпечну утилізацію і тим самим зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх дітей», - зазначає Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної військової адміністрації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ