Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Екранізація "Ворошиловграда" Жадана отримала 5 нагород на "Золотій Дзизі"

Екранізація роману Сергія Жадана ʺВорошиловград ʺ, яка має назву ʺДике поле ʺ, отримала перемогу у 5-ти категоріях премії ʺЗолота Дзиґа ʺ, - передає Читомо.

Команда фільму  ʺДике поле ʺ отримала нагороди у номінаціях:  ʺНайкраща чоловіча роль ʺ (Олег Москаленко),  ʺНайкраща чоловіча роль другого плану ʺ(Володимир Ямненко),  ʺНайкраща операторська робота ʺ (Сергій Михальчук),  ʺНайкраща робота художника-постановника ʺ (Владлен Одуденко) та  ʺНайкращий звук ʺ (Сергій Степанський, який також працював і над фільмом  ʺDZIDZIO Перший раз ʺ).

Також екранізація роману Сергія Жадана, поряд з  ʺБрамою ʺ режисера Володимира Тихого, стала одним із фільмів, які отримали найбільше номінацій – 12.

Загалом премію цього року вручали у 20 номінаціях. Найкращим фільмом стала стрічка  ʺДонбас ʺ. Цей фільм зібрав три  ʺДзиґи ʺ – Сергій Лозниця також отримав приз за найкращу режисерську роботу та сценарій. А  ʺЗолоту Дзиґу ʺ за найкращу жіночу роль отримала Ірма Вітовська за фільм  ʺБрама ʺ.

Переможці інших номінацій:

  •  ʺПремію глядацьких симпатій ʺ отримав фільм  ʺDZIDZIO Перший раз ʺ.

  • Найкраща жіноча роль другого плану – Віталіна Біблів ( ʺБрама ʺ)

  • Найкращий грим – Катерина Струкова ( ʺБрама ʺ)

  • Найкращий дизайн костюмів – Марія Керо ( ʺШляхетні волоцюги ʺ)

  • Найкращий монтаж – Іван Банніков ( ʺПозивний  ʺБандерас ʺ,  ʺВона та Війна ʺ,  ʺКоли падають дерева ʺ)

  • Найкраща пісня –  ʺМоя мамонько рідненька ʺ, учасниці українського жіночого хору: Ірина Данилейко, Галина Гочаренко, Сусанна Карпенко ( ʺГірська жінка: на війні ʺ)

  • Найкращий анімаційний фільм –  ʺМімікрія ʺ

  • Найкращий документальний фільм –  ʺМІФ ʺ

  • Найкращий короткометражний ігровий фільм –  ʺMia Donna ʺ

  • Найкраща музика – Антон Байбаков ( ʺБрама ʺ).

  •  ʺЗолоту Дзиґу ʺ за внесок в український кінематограф вручили кінооператору Юрію Гармашу.

Церемонія нагородження, яка проходила вже в третє, збіглася в часі з проведенням дебатів між кандидатами у президенти і проходила у приміщенні центру  ʺПарковий ʺ, який вже в неділю стане штабом одного з кандидатів. Частина гостей дивилась дебати прямо під час церемонії.

Під час промов закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова, який вже п’ять років перебуває у російській в’язниці, і говорили про політику.

Нагадаємо, що найкращим фільмом 2018 року стала стрічка  ʺКіборги ʺ, а у 2017-му році –  ʺГніздо горлиці ʺ.

Раніше повідомлялося, що фільм  ʺДике Поле ʺ, створений за романом Сергія Жадана  ʺВорошиловградʺ, відібрали до конкурсної програми міжнародного кінофестивалю  ʺТемні ночі ʺ в Таллінні.

Читомо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ