Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ексгенерала СБУ Наумова засудили до року ув’язнення за відмивання грошей - ЗМІ

Вищий суд міста Ниш у Сербії засудив ексначальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за обвинуваченням у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Суд першої інстанції виніс вирок 29 вересня. За словами адвоката Наумова Мілана Петровича, сторона захисту оскаржуватиме це рішення.

«Ми вважаємо (як сторона захисту – ред.), що немає абсолютно ніяких підстав для засудження за кримінальний злочин відмивання грошей, тому що ми вважаємо, що підсудний Андрій Наумов не міг вчинити цей кримінальний злочин, особливо на території Сербії», – заявив Петрович.

Адвокат підкреслив, що наразі також очікується рішення Апеляційного суду Нишу щодо запиту України про екстрадицію у справі Наумова.

Раніше Вищий суд міста Ниш відхилив запит України про екстрадицію Наумова, який перебуває під вартою в Сербії з червня 2022 року.

Наумова заарештували 7 червня минулого року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії.

Сербська поліція оголосила, що гроші та діаманти, які були знайдені під час огляду автомобіля, «ймовірно, походять від злочинної діяльності», після чого Наумову висунули обвинувачення у відмиванні грошей у Високому суді в Ниші.

На суді Наумов заперечував звинувачення слідства і стверджував, що це його особисті гроші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ