Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-голові ДФС Р. Насірову вручено обвинувальний акт

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками виконання вимог ст.290 КПК України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України голови ДФС України Романа Насірова,, а також керівника Департаменту ДФС України, який сьогодні вручено підозрюваним та їх захисникам. Сьогодні ж обвинувальний акт буде скеровано до суду. Про це повідомила САП на своїй сторінці на ФБ.

Зокрема, у повідомленні сказано: «З моменту відкриття матеріалів кримінального провадження минуло більш ніж 3 місяці та нарешті, після обмеження сторони захисту в ознайомленні рішенням слідчого судді, маємо змогу завершити досудове розслідування, як і передбачалось, складанням обвинувального акту. У ході виконання вимог ст.290 КПК України сторона захисту не надала доказів, які б могли свідчити про необхідність зміни правової кваліфікації кримінальних правопорушень, а тим більше – закриття кримінального провадження.

Непоодинокі заклики сторони захисту до якнайшвидшої передачі справи до суду та відстоювання своєї правоти, які було складно співвіднести із затягуванням ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, нарешті знайдуть своє відображення у судовому розгляді.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура, процесуальні керівники впевнені у наявності беззаперечних доказів вчинення підозрюваними інкримінованих їм злочинів, та сподіваються на дотримання розумних строків судового розгляду, де ці докази будуть належним чином представлені суду.

Маємо сподівання, що суд, забезпечить дотримання вимог ст.ст. 314, 320 КПК України щодо призначення підготовчого судового засідання у п’ятиденний строк з дня надходження обвинувального акту до суду, а також запасного судді, з урахуванням складності кримінального провадження та неабиякого суспільного резонансу, який воно викликало".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ