Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ексредактора каналу Nexta Романа Протасевича помилували у Білорусі

У Білорусі суд помилував колишнього редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Йому загрожувало до восьми років колонії.

Про це пише БелТА

"Буквально щойно я підписав усі відповідні документи про те, що я помилуваний. Це, звичайно, просто прекрасна новина",  — заявив Протасевич. 

Як повідомлялося, 23 травня 2021 року за вказівкою самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка Білорусь підняла винищувач, щоби посадити у Мінську літак Ryanair Афіни – Вільнюс, на якому перебував колишній редактор опозиційного телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Протасевича та його дівчину затримали. 

У разі висунення звинувачень у тероризмі Протасевичу в Білорусі загрожувала смертна кара. Таке затримання викликало різку реакцію світу.

3 травня Мінський обласний суд засудив опозиційного журналіста до 8 років колонії. Режим самопроголошеного президента Білорусі визнав Протасевича винним в "організації масових заворушень, публічних закликах до актів тероризму, керівництві екстремістським формуванням, наклепі на президента (Лукашенка  — ред.) і його образі", а також в інших злочинах.

Ще двох фігурантів справи Nexta Яна Рудика і Степана Путила заочно засуджено до 19 і 20 років колонії відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ