Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Екс-слідчому ГПУ змінили запобіжний захід з домашнього арешту на заставу

Суд за клопотання детектива НАБУ, погодженим із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, змінив запобіжний захід колишньому посадовцю Генпрокуратури Дмитру Сусу. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Солом’янського суду від 16 січня.

Йдеться про колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки ГПУ Дмитра Суса. До 13 квітня 2017 він працював старшим слідчим з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ.

«Домашній арешт не може перевищувати 6 місяців, а для взяття під варту достатніх підстав не було», - пояснили «Судовому репортеру» в НАБУ. 

Суд визначив заставу у розмірі 1,76 млн грн, яка має бути внесена на казначейський рахунок не пізніше п’яти днів. Після внесення застави на Суса покладаються обов'язки:

  • прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;
  • не відлучатися з міста Хмельницького та Хмельницької області без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні за списком осіб визначених детективом та/або прокурором;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Обов'язки діятимуть до 18 березня 2018 року включно.

Нагадаємо, що детективи НАБУ затримали Дмитра Суса 25 липня 2017 року в аеропорту «Бориспіль», коли він, за його словами, прямував на відпочинок до Туреччини. Тепер Дмитро Сус підозрюється у заволодінні майном і грошима, вилученими під час обшуку в гральних закладах (ч.3,4 ст. 191 КК), а також недостовірному декларуванні (ст. 366-1 КК). Зокрема, відомо, що екс-посадовець ГПУ користувався автомобілем Audi Q7 зареєстрованим на його 86-річну бабусю. За цими статтями йому загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Додамо, як повідомляли ЗМІ, перебуваючи під домашнім арештом Сус влаштував у своїй квартирі біткоїн-ферму і виробляє електронну валюту. Він стверджує, що це приносить йому дохід у понад 2 тис доларів на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ