Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Елітний одяг зі запахом гару в центрі Львова

Ще не прийшло перше потепління, а у Львові вже зафіксовані перші наслідки отруєння чадним газом через використання альтернативних джерел опалення та електроживлення.

Фото: Гал-інфо

Як напередодні повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій України, за їхніми даними через неправильне поводження з генераторами, тільки в грудні 2022 року чадним газом отруїлися вже понад півсотні українців.

З неприємною ситуацією зіткнулася й редакція Гал-інфо та багато інших орендарів офісних приміщень, які розміщені у Львові на пл. Міцкевича в приміщенні Будинку книги, що належить НАК "Надра України".

Фото: Гал-інфо

Один з орендарів — мережа магазинів елітного одягу Symbol, що розташований на першому поверсі будівлі, розмістив у внутрішньому подвір'ї два потужні електрогенератори, які експлуатує практично у безперебійному режимі.

Фото: Гал-інфо

Зважаючи на закриту конфігурацію внутрішнього подвір'я, унаслідок роботи генераторів там збирається велика кількість викидів. Вони потрапляють в приміщення офісів, вікна яких виходять у внутрішнє подвір'я, чим загрожують життю та здоров'ю працівників. Про звуковий шум та неможливість працювати в таких умовах взагалі не доводиться згадувати. Адміністрація магазину у відповідь на скарги порадила звертатись до юристів компанії та запевнила, що у їхніх діях немає жодних порушень.

Наразі єдина служба, де вдалось зареєструвати скаргу на неналежні та небезпечні дії — Гаряча лінія міста Львова, яка розпочала перевірку даного випадку. В інших службах, які нібито відповідають за добробут та безпеку міста, зокрема Держпродспоживслужба, Державна екологічна інспекція у Львівській області та ДСНС повідомили, що дана проблема не перебуває в їх компетенції (нема тіла — нема діла, — ред.)

Прогнозуємо, що з настанням потепління, коли мешканці активніше розпочнуть відчиняти вікна та провітрювати приміщення, кількість випадків отруєнь у Львові значно зросте.

Зважаючи на неможливість працювати в таких умовах, редакція Гал-інфо тимчасово продовжила свою роботу в Центрі журналістської солідарності НСЖУ у Львові. Запрошуємо інші медіа до вивчення та висвітлення цієї проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ